Η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει απαντήσει στις προτάσεις των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 11:32
UPD:11:32
REUTERS/SERGEY PIVOVAROV

Russian army service members are seen next to an armoured personnel carrier BTR-82 during drills at the Kuzminsky range in the southern Rostov region, Russia January 26, 2022. REUTERS/Sergey Pivovarov

A- A A+

Η Ρωσία δεν έχει ακόμη διαβιβάσει την απάντησή της στις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας, δήλωσε στο RIA Novosti ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει οτι η Μόσχα είχε απαντήσει στις προτάσεις που διαβιβάστηκαν από την Ουάσιγκτον, χωρίς να τις δημοσιοποιήσει. «Αυτό δεν είναι αλήθεια» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η Ρωσία εξακολουθεί να προετοιμάζει μια «ενιαία» απάντηση στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή στο RIA Novosti. Επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έστειλε ένα μήνυμα στους δυτικούς ομολόγους του, μεταξύ των οποίων και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αλλά επρόκειτο για την κατανόηση της αρχής του αδιαίρετου της ασφάλειας, και δεν συνιστούσε απάντηση στις αμερικανικές προτάσεις.

Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες κατηγορούν τη Μόσχα ότι σχεδιάζει «εισβολή» στην Ουκρανία και εντείνουν την παρουσία τους στην Ανατολική Ευρώπη, κάτι που αρνείται η Μόσχα, υποστηρίζοντας ότι μετακινεί στρατεύματα εντός του Ρωσικού εδάφους.

Η Μόσχα υποστηρίζει πως δεν έχει εμπλακεί στην Ουκρανική σύγκρουση και δεν παραβιάζει καμία συμφωνία, σε αντίθεση με το Κίεβο που δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες του Μινσκ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή