Ν. Δένδιας: Ενημέρωσε τα κόμματα για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 10:58
UPD:14:42
A- A A+

Σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσής τους για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Τα δύο πρώτα «ραντεβού» του κ. Δένδια ήταν με τον Γιώργο Κατρούγκαλο (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Ανδρέα Λοβέρδο (Κίνημα Αλλαγής) και ακολούθησαν συναντήσεις με τη Σοφία Σακοράφα και τον Δημήτρη Λιάπη από το ΜέΡΑ25 και με τον Γιώργο Μαρίνο από το ΚΚΕ. 

Ο κύκλος των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί με τον Ιωάννη Μπουγά (Ν.Δ.).

Γ. Κατρούγκαλος: Ανάγκη για πολυδιάστατη, ενεργητική εξωτερική πολιτική

TWITTER.COM/NIKOSDENDIAS

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «χρήσιμη» την ενημέρωση από τον κ. Δένδια, τονίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική πρέπει να διαμορφώνεται με όρους εθνικούς. «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να γίνει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, κάτι το οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει απορρίψει. Για τον απλό λόγο ότι και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ως μη όφειλε, η πολιτική του είναι πολιτική εξωραϊσμού της πραγματικότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις διαστρέβλωσής της» δήλωσε.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη για «ενεργητική και όχι αναβλητική» εξωτερική πολιτική. «Τώρα που η Τουρκία συζητεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση το θέμα της αναβάθμισης της Τελωνειακής Ένωσης εμείς να θέσουμε ως όρο την παραπομπή της διαφοράς για τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες στη Χάγη. Να μην αφήσουμε η Τουρκία να πάρει δωρεάν ότι θέλει. Να συνεχίζουμε να πιέζουμε ούτως ώστε η πολιτική της ενεργητικής διπλωματίας στην Ανατολική Μεσόγειο να ξανά αποκτήσει δυναμική» είπε.

Αν. Λοβέρδος: Η Ελλάδα πάντα κοντά στην ομογένεια στην Ουκρανία

«Ειλικρινή και εφ' όλης της ύλης» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, τη συνάντηση που είχε με τον κ. Δένδια. «Με τον υπουργό Εξωτερικών είχε μία μακρά και ειλικρινή συζήτηση εφ' όλης της ύλης: Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, Βαλκάνια, Ουκρανία, East Med .Δεν υπήρξε θέμα που να έμεινε έξω από τη συζήτησή μας» ανέφερε.

«Επιλέγω στο μήνυμά μου να απευθυνθώ στην ομογένειά μας στην Ουκρανία και να στείλω μήνυμα ότι είμαστε κοντά τους. Η Ελλάδα θα είναι πάντα κοντά τους» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή