HΠΑ: Ο Τζoν Νεγκροπόντε υφυπουργός Εξωτερικών

Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2007 17:28
UPD:17:35
A- A A+

Το διορισμό του Τζον Νεγκροπόντε ως υφυπουργού Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Νέος διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στη θέση του Νεγκροπόντε, αναλαμβάνει ο Μάικλ Μακ Κόνελ, πρώην διευθυντής της NSA.

Οι δυο διορισμοί θα πρέπει να επικυρωθούν από τη Γερουσία.

Ο διορισμός του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Τζον Νεγκροπόντε στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών σηματοδοτεί τη νέα στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος για την αντιμετώπιση της ιρακινής κρίσης.

Ο κ. Νεγκροπόντε, διπλωμάτης που έχει ασκήσει καθήκοντα Αμερικανού πρεσβευτή στο Ιράκ επί ένα χρόνο έπειτα από την κατάλυση του καθεστώτος Χουσεΐν, αναμένεται να διαδραματίσει μείζονα ρόλο στην εφαρμογή της νέας στρατηγικής στο ζήτημα του Ιράκ, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ευρύτερων αλλαγών στην αμερικανική πολιτική για τη Μέση Ανατολή, όπως επισημαίνει ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο ηλικίας 67 ετών κ. Νεγκροπόντε συμπληρώνει μια θέση-κλειδί που είχε απομείνει κενή μετά την αποχώρηση του προηγούμενου υφυπουργού Εξωτερικών, Ρόμπερτ Ζέλικ, ο οποίος εστίαζε κυρίως στην Κίνα.

Ο κ. Μπους αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις μείζονος σημασίας αλλαγές στην πολιτική του, στο πλαίσιο ομιλίας. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναγγείλει την αποστολή πρόσθετης δύναμης πολλών χιλιάδων ανδρών στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή