Βουλή: Ο διαγωνισμός για τις μάσκες και το εργοστάσιο στην Τουρκία

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 13:41
UPD:14:08
twitter
A- A A+

Στο θέμα που έχει προκύψει με τις μάσκες που έχουν δοθεί στους βουλευτές και οι οποίες έχουν κατασκευαστεί στην Κωνσταντινούπολη αναφέρονται πηγές της προεδρίας της Βουλής.  Όπως τονίζεται η δαπάνη  για τις μάσκες ήταν ύψους 1.100 ευρώ, ενώ να σημειωθεί πως η αξία του υγειονομικού υλικού,  που από την αρχή της πανδημίας, διανέμεται στους βουλευτές αφαιρείται από τον μισθό τους. 

Οι προδιαγραφές που είχαν τεθεί ήταν:

  • να  πρόκειται για προϊόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και
  • να είναι η οικονομικότερη προσφορά.

 

Στο πλαίσιο αυτό προκηρύχθηκε διαγωνισμός από το ιατρείο της Βουλής – δηλαδή η δαπάνη αυτή ήταν εκτός προϋπολογισμού της Βουλής – και επιλέχθησαν οι συγκεκριμένες μάσκες.

Η εξωτερική συσκευασία είχε το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την γερμανική σημαία, ωστόσο μετά το άνοιγμα των κουτιών διαπιστώθηκε ότι οι μάσκες έχουν κατασκευαστεί στην  Κωνσταντινούπολη.

Πηγές της προεδρίας της Βουλής σημειώνουν πως  για  λόγους συμβολισμού θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή  η αστοχία που ούτως ή άλλως αφορούσε ένα μικρό ποσό. Πάντως ανεξαρτήτως  αυτών οι ίδιες πηγές  σημειώνουν πως το συντριπτικό μέρος των εισαγόμενων μασκών στη χώρα κατασκευάζονται στη Κίνα και την Τουρκία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή