Ο Ντε Φράι έχει ιδιωτικό αναλυτή για προβλήματα τακτικής

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 11:42
UPD:11:54
REUTERS/ALBERTO LINGRIA

Soccer Football - Italian Super Cup Final - Inter Milan v Juventus - San Siro, Milan, Italy - January 12, 2022 Juventus' Federico Bernardeschi in action with Inter Milan's Stefan de Vrij REUTERS/Alberto Lingria

A- A A+

Το ντέρμπι του Μιλάνου, που είναι προγραμματισμένο για τις 5 Φεβρουαρίου, θα συμπέσει με τα τριακοστά γενέθλια του κεντρικού αμυντικού της Ίντερ, Στέφαν Ντε Φράι.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής θα έχει να αντιμετωπίσει τον Ιμπραΐμοβιτς και τον Λεάο μεταξύ των επιθετικών της Μίλαν, που θα προσπαθήσουν να τον φέρουν σε δύσκολη θέση, αλλά ο παίκτης των «Νερατζούρι» θα είναι έτοιμος, από κάθε άποψη. 

Όπως αποκάλυψε η Gazzetta dello Sport, ο Ντε Φράι πληρώνει μια ολλανδική εταιρεία για να αναλύει τις κινήσεις του μέσα σε έναν αγώνα, προκειμένου να κατανοήσει - και κατά συνέπεια να διορθώσει - τυχόν λάθη.

Ο εν λόγω εξατομικευμένος αναλυτής, που προσλήφθηκε από το 2017, ονομάζεται Λοράν Βριέλινκ, είναι καθηγητής γυμναστικής και ιδρυτής της start-up Tactalyse, με την οποία παραδίδει «ιδιαίτερα μαθήματα» τακτικής σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Η ιδιωτική δουλειά του Βριέλινκ είναι συμβατή με αυτή των αναλυτών της Ίντερ και ως εκ τούτου πρέπει να θεωρηθεί πολύτιμη προσθήκη για την ελαχιστοποίηση των λαθών.

Άλλωστε, το επιχειρηματικό μοντέλο του βασίζεται σε μια απλή διατριβή: οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν μεγαλύτερη τάση να κοιτάζουν τη μεγάλη εικόνα παρά τη λεπτομέρεια, μια πτυχή στην οποία αποφάσισε να επικεντρωθεί.

Επιπλέον, η προσήλωση του Ντε Φράι στη λεπτομέρεια τον οδήγησε να εξερευνήσει το Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό, την πειθαρχία στην οποία βασίζεται η δραστηριότητα πολλών προπονητών που ειδικεύονται στην υποστήριξη αθλητών. 

Επιπλέον, τρεις ώρες πριν από κάθε αγώνα ο διεθνής αμυντικός ακολουθεί ασκήσεις για τη βελτίωση της συγκέντρωσης μέσω της αναπνοής χάρη σε μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τον Βιμ Χοφ, έναν Ολλανδό αθλητή των extreme sports, που έχει γίνει γκουρού διαλογισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις