Basket League: «Έσπασε το ρόδι» εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ, στον Προμηθέα το ντέρμπι

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 20:36
UPD:20:39
INTIME SPORTS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στη φετινή Basket League πέτυχε στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου ο ΠΑΟΚ επί του Λαυρίου Megabolt (61-59) με καλάθι του Ζερμέιν Λοβ, στα 23΄΄ πριν την λήξη του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία επίθεση αλλά ο Τζέρι Σμιθ ήταν άστοχος σχεδόν με την εκπνοή της αναμέτρησης.

Ο Λοβ, που πέτυχε το νικητήριο καλάθι αλλά και συνολικά τους πέντε τελευταίους πόντους του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση ήταν ο κορυφαίος των νικητών, σκοράροντας 14 πόντους.

Ο ΝτιΛέο έκανε νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, όπως και ο Μάρβιν Τζόουνς με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Γιάνκοβιτς είχε 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Σμιθ με 13 πόντους. Στο 15ο λεπτό του αγώνα το Λαύριο «έχασε» με τραυματισμό (στον αριστερό αστράγαλο) τον Κακλαμανάκη.

Στον Προμηθέα το ντέρμπι

Με 26 πόντους του Δημήτρη Αγραβάνη, ο Προμηθέας νίκησε 82-77 το Περιστέρι στην Πάτρα κι έφτασε τις εννέα νίκες στο πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να διατηρούν μικρό αλλά όχι και ασφαλές προβάδισμα. Με συνεχείς πόντους του Γκιέλο οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς σε ισορροπία (74-74) με 1΄42΄΄ να απομένουν για τη λήξη.

Έξι σερί πόντοι από τα χέρια των Ρέι και Σίμπσον σε μερικά δευτερόλεπτα δημιούργησαν το νέο προβάδισμα του Προμηθέα, που εν τέλει έφτασε στην επικράτηση και διατηρήθηκε ψηλά στη βαθμολογία.

Οι καλύτερες επιλογές στα κρίσιμα σημεία οδήγησαν την πατρινή ομάδα στην επικράτηση με 19 ασίστ και κορυφαίο τον Δημήτρη Αγραβάνη. Για τους φιλοξενούμενους, από 13 πόντους είχαν Μωραΐτης και Κόζι.

Ο Απόλλωνας Π. πήρε τον «αέρα» του Ιωνικού

Τη δεύτερη νίκη στις φετινές τους αναμετρήσεις σημείωσε ο Απόλλωνας Πάτρας απέναντι στον Ιωνικό επικρατώντας και στη Νίκαια, με 96-82.

Με κορυφαίο τον Γιώργο Τσαλμπούρη οι Πατρινοί έβαλαν τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών και έφτασαν το 5-8 αυξάνοντας σημαντικά την απόστασή τους από την επικίνδυνη ζώνη. Την ίδια στιγμή ο Ιωνικός έχασε για τέταρτο σερί παιχνίδι και παρέμεινε στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 3-9.

Ο Τσαλμπούρης ήταν εντυπωσιακός για τους νικητές τελειώνοντας το παιχνίδι με 30 πόντους έχοντας 7/7 δίποντα και 5/10 τρίποντα αλλά και 5 ριμπάουντ.

Ο Μήτρου Λονγκ είχε 17 πόντους, 15 προσέθεσε ο ΜακΛίν και 12 ο Δίπλαρος, για τον Απόλλωνα, που τελείωσε με 15/30 τρίποντα, 19/27 δίποντα και μόλις 9 λάθη.

Από την απέναντι πλευρά, για τον Ιωνικό ο Πάρκερ είχε 22 πόντους με 5/9 τρίποντα και ο Γόντικας 16 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις