«Πράσινο φως» στο 97% των σχεδίων για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2007 14:46
A- A A+

Aπό τα 240 επιχειρησιακά σχέδια που κατατέθηκαν για την «Ενίσχυση του επαρχιακού Τύπου για την ηλεκτρονικοποίηση και ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών λειτουργιών του», εγκρίθηκαν τα 234, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα. Από τα 234, τα 16 αφορούν την Αττική και τα υπόλοιπα 218 την υπόλοιπη χώρα.

«Στόχος είναι η διευκόλυνση της εισόδου των εφημερίδων της περιφέρειας στη νέα ψηφιακή εποχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ). Πρόκειται για καινοτόμο πρόγραμμα , όπως υπογράμμισε, με τελικό δικαιούχο τον ΕΟΜΜΕΧ, που έχει και την ευθύνη υλοποίησης και παρακολούθησης του όλου προγράμματος.

Εκ μέρους του υπουργείου Ανάπτυξης κάθε επιχείρηση της οποίας εγκρίνεται το σχέδιο, επιδοτείται με το ποσό των 11.000 ευρώ, δηλαδή το 50% του συνολικού σχεδίου που υποβάλλει, προϋπόθεση είναι η ίδια η επιχείρηση να συμμετέχει με ποσοστό όχι κατώτερο του 25% και το επιπλέον ποσό μπορεί να το πάρει με τραπεζικό δανεισμό, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και η διευκόλυνση από το ταμείο εγγυοδοσίας.

Ο κ. Ρουσόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σχεδιάζουν την διεξαγωγή έρευνας σε δείγμα 35.000 ατόμων, σχετικά με την αναγνωρισιμότητα και την διεισδυτικότητα των επαρχιακών Μέσων Ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, είπε, ότι σύντομα θα ξεκινήσει η ψηφιοποίηση του περιεχομένου παλαιών επαρχιακών εφημερίδων.

Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο και για το νομοσχέδιο για τον επαρχιακό Τύπο, που σύντομα θα συζητηθεί στη Βουλή, και επίσης ανέφερε ότι εξετάζεται και η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος για την ηλεκτρονικοποίηση και ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών λειτουργιών του επαρχιακού Τύπου και στις 15νθήμερες και μηνιαίες εφημερίδες της ελληνικής επαρχίας.

Προτεινόμενα για εσάς