Δ. Κουτσούμπας: Η πραγματική μομφή δίνεται στους δρόμους του αγώνα

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 13:46
UPD:13:48
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν νωρίτερα Συνδικάτα και Σωματεία Εργαζομένων και φορέων με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών από την Αθήνα και την Πάτρα.

«Η πραγματική μομφή σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική δεν δίνεται μέσα στη Βουλή αυτήν τη στιγμή από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται εδώ στους δρόμους του αγώνα από το λαό της Αθήνας, της Αττικής, της Πάτρας, που διεκδικούν τα αυτονόητα. Εδώ είναι το ΚΚΕ, μαζί με εκατοντάδες αγωνιστικά εργατικά σωματεία κι άλλους μαζικούς φορείς, απόντες είναι όλοι οι άλλοι για μία ακόμη φορά» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης μιλώντας στο σημερινό συλλαλητήριο τόνισε ότι «ξέρουμε ότι αν δεν παλέψουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, δεν έχουμε μέλλον εμείς και τα παιδιά μας. Ξέρουμε, ότι οι κυρίαρχοι του πλούτου, που ζουν από την εργασία του λαού, δε θέλουν να «κουνιέται φύλλο» και αυτό φροντίζουν να το υλοποιούν τα στηρίγματά τους, οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν».

Ο κ. Πελετίδης είπε ότι ο λαός «δεν ανέχεται άλλο τις συνέπειες μιας πολιτικής που τον καταστρέφει», αναφέροντας στη συνέχεια «δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία. Η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι μονόδρομος. Χρειάζεται κατάργηση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, να υπάρχει πρόσβαση, παροχή υπηρεσιών δωρεάν σ' όλο το λαό».

«Τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την ακρίβεια και τον εφιάλτη των λογαριασμών στην ενέργεια. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το 2022 να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα. Δεν ανεχόμαστε να έχει η πόλη μας 33.000 ανέργους, να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν, να προσφέρουν, να δημιουργήσουν και ένα πανάθλιο σύστημα να τους εμποδίζει απ' το να ‘χουν δουλειά, δουλειά με δικαιώματα» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή