5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 09:14
UPD:09:14
A- A A+

1. Συνέντευξη στη «Ν» του αν. υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση
Τον διπλασιασμό των επενδύσεων σε όρους ΑΕΠ, από το σχεδόν 11% που είναι σήμερα στο 21% -όσο και ο μ.ό. της Ε.Ε.-, θέτει ως στόχο το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως μεταφέρει σε αποκλειστική του συνέντευξη στη «Ν» ο αν. υπουργός Ν. Παπαθανάσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η «επενδυτική έκρηξη» θα προκληθεί από τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τα νέα νομοθετικά πλαίσια για τις στρατηγικές επενδύσεις και τον αναπτυξιακό νόμο. Διαβάστε εδώ.

2.Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να ζητήσουν οι εγκλωβισμένοι στην Αττική οδό
Στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει η Αττική Οδός τη διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, ωστόσο ανακύπτει ζήτημα υψηλότερων αποζημιώσεων, μέχρι και 100.000 ευρώ, για τους παθόντες που δεν θα λάβουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ και θα κινηθούν δικαστικά. Διαβάστε εδώ.

3. Διαμάχη ξέσπασε για το δωρεάν... γκάζι στο Internet
Η απόφαση του ΟΤΕ να διπλασιάσει τις ταχύτητες σύνδεσης στο Internet, χωρίς αύξηση των τιμολογίων στους συνδρομητές του, δημιουργεί την αναγκαιότητα και στους υπόλοιπους παρόχους να πράξουν το ίδιο για λόγους ανταγωνισμού και με αφορμή αυτό έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, με «διαιτητή» την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Διαβάστε εδώ.

4. Πρόταση μομφής: Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία στη Βουλή
Στη Βουλή μεταφέρεται από σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής η αντιπαράθεση για τα αίτια της παράδοσης της χώρας στην κακοκαιρία «Ελπίδα», καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που προανήγγειλε ότι θα υπερψηφίσει σύσσωμη η αντιπολίτευση. Διαβάστε εδώ.

5. Η Apple κρατάει «αντίσταση» στην κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας 
Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Apple μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων εσόδων, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, σηματοδοτώντας μια νίκη ενάντια στην κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας που τροφοδοτείται από την πανδημία και την έλλειψη τσιπ.  Διαβάστε εδώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή