Απόσυρση του ν/σ για τα προϊόντα αρτοποιίας ζήτησε ο Αλ. Αλαβάνος

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2007 13:33
A- A A+

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα προϊόντα αρτοποιίας ζήτησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας.

«Εμείς είχαμε μάθει από μικροί "τον άρτον ημών των επιούσιον δος ημίν σήμερον" και ξέραμε το ψωμί του φούρνου της γειτονιάς με τις βιταμίνες του και τη θρεπτική του αξία με το οποίο μεγαλώσαμε. Σήμερα τα πράγματα αλλάζουν και, όπως μάθαμε να τρώμε κοτόπουλα με διοξίνες, όπως μάθαμε να τρώμε μεταλλαγμένα προϊόντα, θα τρώμε και κατεψυγμένα ψωμιά τα οποία δεν θα ξέρουμε ούτε από τι αλεύρι έχουν παρασκευαστεί, ούτε σε ποια χώρα έχουν παρασκευαστεί, ούτε πότε έχουν παρασκευαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος σημειώνοντας ότι όλα αυτά περιλαμβάνονται στο νόμο, μαζί με μια σειρά αρνητικές ρυθμίσεις για τους Έλληνες βιοτέχνες και πάρα πολλούς εργαζόμενους στο χώρο της αρτοποιίας.

Όπως είπε, ο ΣΥΝ ζητεί μία νέα νομοθετική πρόταση σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους και τα κόμματα, που θα καλύπτει και τους καταναλωτές και τους αρτοποιούς.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή