Ρουσόπουλος: Πρώην ΥΕΘΑ του ΠΑΣΟΚ υπεύθυνοι για τις παράνομες απαλλαγές

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2007 14:56
A- A A+

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος όξυνε τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή την υπόθεση των παράνομων απαλλαγών στράτευσης, καλώντας τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Π. Ευθυμίου να συμβουλεύονται τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο και τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου (πρώην υπουργοί ¶μυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ) «πριν πετούν αόριστες καταγγελίες».

«Στο ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος, «περισσεύει η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός». «Το φαινόμενο που τώρα δήθεν ανακαλύπτουν, χαρακτήρισε την 20ετή θητεία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ», παρατήρησε ο κ. Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου σχετικά με τις παράνομες απαλλαγές από το στράτευμα.

«Παριστάνουν τους καταγγέλλοντες ενώ στην πραγματικότητα είναι καταγγελλόμενοι. Όσο κι αν δεν βολεύει το ΠΑΣΟΚ η αλήθεια, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη. Η κυβέρνησή μας αποκαλύπτει όσα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συγκάλυπταν (επειδή τα δημιουργούσαν), η κυβέρνησή μας διερευνά διεξοδικά και παραπέμπει στη δικαιοσύνη κάθε υπόθεση παραβίασης της νομιμότητας, η κυβέρνησή μας αποδεικνύει στην πράξη την αμετάκλητη απόφασή της να πατάξει φαινόμενα αδιαφάνειας και κομματικής ευνοιοκρατίας διασφαλίζοντας την ισότητα όλων των ελλήνων πολιτών έναντι του νόμου», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ερώτημα αν «η απάτη είναι προσωπικό δεδομένο», ο κ. Ρουσόπουλος απήντησε ότι «αν ήταν έτσι η κυβέρνηση δεν θα είχε προχωρήσει σε όλες αυτές τις ενέργειες για να αποκαλύψει αυτή την απάτη» και πρόσθεσε ότι «η Αρχή Προστασίας Ατομικών Δεδομένων θεωρεί ότι αποτελεί προσωπικό δεδομένο η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων απέφυγαν παρανόμως να στρατευθούν».

Αναφορικά με την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων σε όλους έλαβαν παρανόμως απαλλαγή της στράτευσής τους,ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι εύλογο να υπάρξουν κυρώσεις, τόνισε, όμως, ότι το θέμα αφορά τη στρατιωτική δικαιοσύνη που έχει επιληφθεί της υπόθεσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή