H Ρώμη πιέζει τους Ιταλούς CEO να ακυρώσουν την τηλεδιάσκεψη με Πούτιν

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 11:55
UPD:12:00
via REUTERS/SPUTNIK

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Πιέσεις από την ιταλική κυβέρνηση να μην συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, δέχονται οι επικεφαλής μεγάλων ιταλικών εταιρειών, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διπλωματικές΄προσπάθειες Γερμανίας και Γαλλίας για μία ειρηνική λύση στο ουκρανικό ζήτημα. 

Κορυφαίοι πολιτικοί σύμβουλοι από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία θα πραγματοποιήσουν εντός της ημέρας διαπραγματεύσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναμένεται να μιλήσει για τις εξελίξεις στην Κάτω Βουλή, στη Μόσχα. 

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι σχεδιάζει να εισβάλλει στην Ουκρανία, αλλά εχει συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις στα σύνορά της. Το Κρεμλίνο ζητεί διάφορες υποχωρήσεις από το ΝΑΤΟ και εγγυήσεις ότι δεν θα δεχθεί την Ουκρανία ως μέλος στη συμμαχία.

Πώς εμπλέκονται στις εξελίξεις οι Ιταλοί CEOs; Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Eni, Pirelli, Generali και άλλων μεγάλων εταιρειών έχουν προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο προκειμένου να συζητήσουν τους οικονομικούς δεσμούς των δύο πλευρών. Η ημερομηνία της εκδήλωσης  -που διοργανώθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ιταλίας-Ρωσίας και την ιταλορωσική επιχειρηματική επιτροπή - είχε ήδη συμφωνηθεί από τον Νοέμβριο, αλλά προκαλεί έντονο εκνευρισμό στην ιταλική κυβέρνηση.' 

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή