Επιστροφή φιλάθλων στη Βαυαρία με ανώτατο όριο τις 10.000

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 14:28
UPD:14:48
REUTERS/ANDREAS GEBERT

Soccer Football - Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach - Allianz Arena, Munich, Germany - January 7, 2022 Borussia Moenchengladbach's Laszlo Benes in action with Bayern Munich's Thomas Muller REUTERS/Andreas Gebert DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO.

A- A A+

Μερική επαναλειτουργία για τα γήπεδα στη Βαυαρία, μια πολιτεία που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Γερμανίας: οι οπαδοί θα μπορούν να επιστρέψουν, αν και σε μικρό αριθμό.

Σύμφωνα με τη γερμανική ταμπλόιντ Bild, σύλλογοι από την Bundesliga και τα κατώτερα πρωταθλήματα θα μπορούν να φιλοξενήσουν το 25% της χωρητικότητας των εγκαταστάσεων στη Βαυαρία από τις 27 Ιανουαρίου, ενώ η πολιτειακή κυβέρνηση έχει επιβάλει το ανώτατο όριο στους 10.000 θεατές.

Η ανακοίνωση ήρθε απευθείας από τον Φλόριαν Χέρμαν, επικεφαλής της Καγκελαρίας της Βαυαρίας, μετά τη συνάντηση με την κυβέρνηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. «Αυτή είναι μια μετριοπαθής προσέγγιση», εξήγησε ο Χέρμαν.

«Το υπόβαθρο της απόφασης είναι ότι τα κρούσματα στη Βαυαρία φτάνουν σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Γερμανία. Επί του παρόντος, το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 984 ανά 100.000 κατοίκους», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Ο αριθμός των κατειλημμένων κλινών ΜΕΘ μειώθηκε από 407 σε 340 την περασμένη εβδομάδα. Αυτά είναι γεγονότα που λαμβάνουμε υπόψη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις