Χρ. Στυλιανίδης: Στην Αττική Οδό το μεγαλύτερο πρόβλημα - Θα αναζητηθούν ευθύνες

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 17:14
UPD:18:07
Eurokinissi/ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
A- A A+

Στην Αττική Οδό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία «Ελπίς», είπε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε έκτακτη ενημέρωση.

Όπως είπε, αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης, δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή. Η εταιρεία δεν κατάφερε δυστυχώς να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό, παρά τις συσκέψεις που είχαμε κάνει και τις διαβεβαιώσεις που μας είχαν δοθεί για επάρκεια μέσων, επισήμανε.

Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη ημέρα, συμπληρώνοντας πως έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.

Όπως εξήγησε, απόψε και αύριο το πρωί η Αττική θα επιβαρυνθεί περαιτέρω από το κύμα κακοκαιρίας. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν από αύριο το μεσημέρι, ωστόσο από κει και πέρα υπάρχει ο κίνδυνος του παγετού, ειδικά τις βραδινές και πρωινές ώρες.

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΉΣ ΚΡΊΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ

Όπως σημείωσαε, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε εκ νέου έκκληση να αποφεύγεται κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση.

Εξέφρασε δε την «απολογία της Πολιτείας» απέναντι σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στους δρόμους, σημειώνοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή