Καραμανλής: Αδιαπραγμάτευτες οι αλλαγές

Στους δρόμους η εκπαιδευτική κοινότητα για το άρθρο 16
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 16:47
UPD:16:51
A- A A+

ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ του να προχωρήσει τις αλλαγές στην Παιδεία μέσα από συναίνεση, διάλογο και χωρίς βιαστικές κινήσεις, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής βουλευτή της ΝΔ Τάσο Σπηλιόπουλο.

«Οι αλλαγές θα γίνουν, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, που είχε συνάντηση για το ίδιο θέμα και με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Σωτήρη Χατζηγάκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/10/1287432.htm , ενώ με κύμα καταλήψεων σε δεκάδες σχολές και συλλαλητήρια στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της χώρας άρχισε σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/10/1287472.htm .

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/10/1287504.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/10/1287398.htm , στις 4 μ.μ. συναυλία στο Σύνταγμα, ενώ στις 6 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συμβολική περικύκλωση της Βουλής. Μικροεπεισόδια στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/10/1287483.htm .

Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν και πάλι γενικές συνελεύσεις για να αποφασισθεί αν θα συνεχιστούν οι καταλήψεις σχολών. Σύμφωνα με τους φοιτητές, υπό κατάληψη βρίσκονται πάνω από εκατό σχολές, πανεπιστημιακές και ΤΕΙ, σε όλη τη χώρα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έλαβε μέρος στο συλλαλητήριο στην Αθήνα δήλωσε ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, λένε χοντροκομμένα ψέματα στο λαό http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/10/1287441.htm , ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος απαντώντας σε ερώτηση αν αυτές οι κινητοποιήσεις μπορεί να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές, δήλωσε:

«Γι' αυτό ρωτήστε την κυβέρνηση. Εδώ πέρα βρίσκονται σε εξέλιξη ώριμες κινητοποιήσεις ώστε να μην περάσει η αναθεώρηση».

Σημειώνεται ότι δεν θα παρέμβει στη συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του άρθρου 16 η Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς σύμφωνα με την διαδικασία αναθεώρησης μετέχει από την κυβέρνηση μόνον ο αρμόδιος Υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος και δεν παρεμβαίνουν, κατά τη συζήτηση των άρθρων, οι συναρμόδιοι υπουργοί. «Η τεχνηέντως ανακίνηση του ζητήματος κάποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί. Είναι πλέον βέβαιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή