Βασίλης Χατζηεμμανουήλ: Ένας οικονομολόγος κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 08:54
UPD:08:58
INTIME SPORTS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, ο Παναγιώτης Τσιντώτας ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση την δωδεκάτη ώρα και οι συγκυρίες αποδείχθηκαν ξεχωριστές για τον 23χρονο τερματοφύλακα, Βασίλη Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΕΚ στο 2-0 επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Ο νεαρός άσος περίμενε στωικά την ευκαιρία του, έδειχνε εξαιρετικά στοιχεία στα παιχνίδια της δεύτερης ομάδας και τελικά αυτή ήρθε το απόγευμα της Κυριακής. Σήμερα θα παρουσιάσουμε το προφίλ του Χατζηεμμανουήλ που... έτσι ξαφνικά μπήκε στη κεντρική σκηνή της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη.

Από το 2008 στην ακαδημία

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου του 1999 και μεγαλωμένος στη Νέα Μάκρη, ο Χατζηεμμανουήλ πέρασε τις πόρτες της κιτρινόμαυρης ακαδημίας το 2008. Πριν καλά καλά συμπληρώσει τα δέκα του χρόνια. Το... μικρόβιο για την θέση κάτω από τα δοκάρια το κόλλησε από τον λίγο μεγαλύτερο αδελφό του. Τον βοηθούσε στις προπονήσεις και κάπως έτσι αποφάσισε να βαδίσει στα χνάρια του.

Σε συνέντευξή του στο SoWhat μετά την υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου, θα θυμηθεί: 

«Ο μεγαλύτερος μου αδερφός ήταν αυτός που ξεκίνησε από μικρός πιο θερμά με το άθλημα και είχε πολύ καλά στοιχεία. Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου τον βοηθούσε στον κήπο να βελτιώσει κάποια στοιχεία του και εγώ καθόμουν σε ένα τεχνητό τέρμα ώστε να μπορεί κάπου να σουτάρει. Του έπιανα κάποια σουτ μου άρεσε το είδε και ο πατέρας μου και έτσι ξεκίνησε γράφοντάς με στην Ακαδημία της περιοχής!

Στην πρώτη προπόνηση στην ΑΕΚ, μου είπαν να υπογράψω δελτίο. Ήταν το 2008. Από τότε έχει μεσολαβήσει μια δεκαετία με πολλή δουλειά στις μικρές ομάδες της ΑΕΚ και κάτω από δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Τα δεδομένα άλλαξαν εντυπωσιακά προς το καλύτερο όταν ανέλαβε την ομάδα ο κ. Μελισσανίδης κι έστησε ένα πρότζεκτ για τις Ακαδημίες».

Δεύτερος πατέρας του ο Μιχαηλίδης

Στη ζωή κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν ρόλο καθοριστικό. Σε αυτή του Χατζηεμμανουήλ, ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης είναι εκείνος που έχει βοηθήσει απεριόριστα τον μικρό, ο οποίος δεν τον ξέχασε και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την νίκη στο Περιστέρι, αναφέρθηκε σε εκείνον. «Ο Μιχαηλίδης πράγματι είναι σαν πατέρας μου.Εδώ και 1,5 χρόνο προετοιμάζομαι για αυτή τη στιγμή, δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο, μου είπε μπορείς, είσαι έτοιμος και αυτό έγινε» είπε χαρακτηριστικά.

Θέλει να τελειώσει το οικονομικό 

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν έχει το μυαλό του μόνο στο ποδόσφαιρο, καθώς παράλληλα σπουδάζει στο τμήμα οικονομικών επιστημών του Καποδιστριακού. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας βρήκε την ευκαιρία να ασχοληθεί με περισσότερο χρόνο και να προχωρήσει με κάποια μαθήματα. Ο ίδιος έχει εξηγήσει:

«Καταρχήν να πούμε ότι εφόσον υπάρχει ένας που έχει καταφέρει να τα συνδυάσει, είναι εφικτό. Δύσκολο αλλά εφικτό και είναι πολλοί αυτοί που το έχουν καταφέρει. Ειδικά στο διάστημα της καραντίνας ασχολήθηκα διαδικτυακά με την σχολή μου οικονομικά και είδα ότι μου αρέσει και είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Θέλω να πάρω το πτυχίο μου και όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο, να έχω την επιλογή αυτή να κάνω κάτι πάνω στο οποίο σπούδασα... Επίσης με ενδιαφέρει και η προπονητική..Έχω κάποια πλάνα για το μέλλον αλλά προς το παρών είμαι προσηλωμένος σε αυτό που αγαπάω». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις