Σπέτσες: Αντιπαράθεση για τα κρούσματα στα σχολεία

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 14:20
UPD:14:57
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Κανονικά λειτούργησαν τελικά σήμερα τα σχολεία του νησιού, παρά την αρχική απόφαση του δημάρχου να τα κλείσει λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Στο θέμα παρενέβη η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κρίνοντας ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. 

Ειδικότερα, ο διευθυντής του Γυμνασίου Σπετσών, μετά την ανακοίνωση του δημάρχου, Παναγιώτη Λυράκη, για ακύρωση των δια ζώσης παραδόσεων λόγω των πολλών μολύνσεων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία προανήγγειλε τη λειτουργία της μονάδας για σήμερα. 

«Το Γυμνάσιο Σπετσών θα λειτουργήσει κανονικά. Παρακαλείσθε να κάνετε self test», έγραψε  σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής Γυμνασίου.

Κατά τον ίδιο τρόπο, το Λύκειο Σπετσών το οποίο επικαλείται την απόφαση του διευθυντή της Δευτεροβαθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά, έχει ανακοίνωσε ότι το σχολείο επρόκειτο να λειτουργήσει κανονικά σήμερα.

Ν. Φίλης: Καλώς έπραξε ο δήμαρχος 

Την ίδια ώρα, στο πλευρό του δημάρχου τάσσεται ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κι εγώ προσωπικά λαμβάνουμε πολλά μηνύματα από γονείς, ότι τα παιδιά τους υποχρεώνονται να πηγαίνουν σχολείο με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, ακόμα και σε ποσοστό που φτάνει το 30% των μαθητών της τάξης. Ως γνωστόν το υπουργείο δεν δίνει κανένα ουσιαστικό στοιχείο. Κι έτσι δεν γνωρίζουμε πόσα τμήματα θα είχαν κλείσει αν ίσχυαν τα -σαφώς ασφαλέστερα- όρια άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που διακόπτουν τη λειτουργία τους με 1 ή 2 κρούσματα. Έχει οχυρωθεί πίσω από την εξωφρενική ρύθμιση του «50%+1», ώστε να βγαίνει περιχαρής η υπουργός στις τηλεοράσεις και να λέει «κρατήσαμε τα σχολεία ανοιχτά».

Συσκοτίζοντας η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας τα στοιχεία, υπολογίζει ότι δεν θα απολογηθεί σε καμιά οικογένεια για τις βαριές νοσήσεις και τους θανάτους. Μόνο που οι οικογένειες το ζουν «πρώτο χέρι» και γνωρίζουν• δεν βλέπουν μόνο τηλεόραση! Είναι βουτηγμένες στην ανησυχία και βιώνουν μια εξαιρετικά αρνητική κατάσταση, που βέβαια επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ έχει σταματήσει την ιχνηλάτηση: την τελευταία βδομάδα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του, έχει ιχνηλατηθεί μόλις το 2,2% των σχεδόν 130 χιλιάδων κρουσμάτων!

Σε αυτή τη συγκυρία, η απόφαση του δημάρχου Σπετσών να κλείσει σήμερα, για μια μέρα και για συγκεκριμένους λόγους, τα σχολεία, εν μέσω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων δείχνει ότι όταν η κυβέρνηση δεν πράττει το καθήκον της, το κάνουν άλλοι. Είναι αυτονόητο ότι οι δήμαρχοι που ενεργούν έτσι, με κίνητρο την προστασία της υγείας των δημοτών τους και προκειμένου να λάβουν πρόσθετα μέτρα, έχουν την αμέριστη υποστήριξή μας». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή