FIFA: Στο Κατάρ ο Ινφαντίνο, αλλά μόνο προσωρινά

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 13:53
UPD:14:36
REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA
A- A A+

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο μετακόμισε στη Ντόχα ενόψει του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ μεταξύ 21 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου 2022, κάτι που επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη FIFA.

Ωστόσο, το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχει διευκρινίσει ότι πρόκειται για προσωρινή μετακίνηση.

«Όπως ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2021, ο πρόεδρος της FIFA ενημέρωσε το Συμβούλιο της FIFA ότι θα μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ της Ζυρίχης, της Ντόχα και του υπόλοιπου κόσμου, για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις δραστηριότητες που αφορούν το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Όπως έκανε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Κυπέλλου Αραβίας (φιλοξενήθηκε στο Κατάρ), θα εργαστεί μαζί με άλλα στελέχη της FIFA στο γραφείο της Ντόχα, όταν χρειαστεί, μέχρι το τέλος του τουρνουά. Προς αποφυγή αμφιβολιών, ο κ. Ινφαντίνο έχει την κατοικία του και παραμένει φορολογούμενος στην Ελβετία», πρόσθεσε η FIFA,.

Η ελβετική εφημερίδα Blick αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή ότι ο επικεφαλής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εγκαταστάθηκε στη Ντόχα. Εκεί, ο Ιταλο-ελβετός αξιωματούχος νοίκιασε ένα σπίτι και δύο από τις κόρες είναι γραμμένες σε σχολείο στο εμιράτο.

Ο προκάτοχός του στην προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, μίλησε για τη μετακόμιση στο Κατάρ και τη χαρακτήρισε «ακατανόητη» κίνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις