Ευρωλίγκα: Ήττα και στο Τελ Αβίβ για τον Ολυμπιακό

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 23:19
UPD:23:30
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 69-84 στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπί, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πανηγύρισε νίκη μετά από οκτώ συνεχείς ήττες, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» υποχώρησαν στο 12-7, χάνοντας την ευκαιρία να μείνουν μόνοι τρίτοι.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πια σε τετραπλή ισοβαθμία, ενώ αν η ΤΣΣΚΑ νικήσει αύριο την Αρμάνι στη Μόσχα οι Ρώσοι θα περάσουν αυτοί μόνοι τρίτοι. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβηκε στο 8-11, αλλά η 8η θέση που εξασφαλίζει παρουσία στα πλέι οφ βρίσκεται δύο νίκες μακριά ακόμη.

Με τον Ζίζιτς να μετρά 7 πόντους (7 ο Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό), το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τη Μακάμπι στο +3, 19-16, αφού το καλάθι του Μάρτιν (μπήκε για τα 16 τελευταία δεύτερα) κρίθηκε εκπρόθεσμο από τους διαιτητές, αφού πρώτα είδαν το instant replay.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έκανε τη διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού στις αρχές της 2ης περιόδου, ενώ καταλυτικός ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης. Με πόντους, κλεψίματα και ένα κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ, ο Αμερικανός άλλαξε την εικόνα του αγώνα και οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 23-28.

Όμως η άμυνα των «ερυθρόλευκων» συνέχισε να μη λειτουργεί, ειδικά απέναντι στον Ζίζιτς, που έκανε... πάρτι στη ρακέτα και μετά το 33-34, η Μακάμπι κατάφερε να πάει με προβάδισμα, έστω και με βραχεία κεφαλή, 40-38 στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

Ο Τζάλεν Ρέινολντς πέρασε στο παιχνίδι και με δικές του λύσεις η Μακάμπι διατήρησε το προβάδισμα, με το +11, 60-49, από τρίποντο του Νάναλι, να είναι η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Με τρίποντο του Σλούκα και δίποντο του Φαλ, ο Ολυμπιακός έριξε τη διαφορά στο -6, 60-54.

Οι Ουίλμπεκιν και Ουίλιαμς με συνοπτικές διαδικασίες επανέφεραν σε διψήφια τιμή τη διαφορά (64-54) και εν συνεχεία 66-56 (σκορ 3ης περιόδου), μετά από καλάθι στην εκπνοή του Ρέινολντς, για να κυλήσει έτσι το παιχνίδι ως το τέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις