Συνελήφθη για απάτη και διαφθορά ο πρώην GM της Άντερλεχτ, Βαν Χόλσμπεκ

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 13:37
UPD:13:40
EPA/VIRGINIE LEFOUR
A- A A+

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Άντερλεχτ, Χέρμαν Βαν Χόλσμπεκ, συνελήφθη από τις βελγικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για απάτη και διαφθορά, με επίκεντρο τον μάνατζερ Κριστόφ Ενροτό.

Ο Βαν Χόλσμπεκ είναι ύποπτος για διαφθορά, φορολογική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2019, όταν ο Ενροτό συνελήφθη στο Μονακό ως ύποπτος για οικονομικά εγκλήματα που σχετίζονται με μεταγραφές, οι οποίες αφορούσαν τους Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, Κανσέλ Μπεμπά και Γιούρι Τίλεμανς.

Ο Βαν Χόλσμπεκ εικάζεται ότι έχει συγκεντρώσει αναδρομικές προμήθειες για μεταγραφές. Εκείνη την εποχή κρατήθηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος, όμως η υπόθεση τον στοιχειώνει και τώρα κατηγορείται για εξαπάτηση του σημερινού ιδιοκτήτη της Άντερλεχτ, Μαρκ Κουκ.

Ο Βαν Χόλσμπεκ είχε υποσχεθεί 3 εκατομμύρια ευρώ στον Ενροτό εάν ​​ο σύλλογος θα πωλούνταν. Οι δυο τους, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, φέρονται να συνέταξαν πλαστά συμβόλαια για να εξαπατήσουν τον Κουκ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βαν Χόλσμπεκ κατονομάστηκε επίσης στην επιχείρηση «Καθαρά Χέρια», τη μεγαλύτερη έρευνα για στημένους αγώνες και διαφθορά στην ιστορία του βελγικού ποδοσφαίρου, όντας ύποπτος για πλαστογραφία και δωροδοκία.

Ο μάνατζερ Ντέγιαν Βελίκοβιτς, ο οποίος επέλεξε να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές αποκομίζοντας ασυλία από τη δίωξη, ισχυρίζεται ότι ο Βαν Χόλσμπεκ έλαβε συνολικά 186.000 ευρώ σε μαύρο χρήμα από τέσσερις μεταγραφές.

Ο Σέρβος τον κατηγόρησε επίσης για στημένους αγώνες αναφέροντας ένα κρίσιμο παιχνίδι της Άντερλεχτ εναντίον της Κλαμπ, την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Ο Βαν Χόλσμπεκ, γενικός διευθυντής στην Άντερλεχτ στο διάστημα από το 2003 έως το 2018, κέρδισε οκτώ τίτλους πρωταθλήματος με τον σύλλογο, αλλά οι μεταγραφικές πολιτικές του υπήρξαν συχνά αμφιλεγόμενες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις