Οι ειδικοί του wineplus.gr απαντούν, για να ξέρετε πώς θα συνδυάσετε την επόμενη φορά το γλυκό σας με το κατάληλλο αλκοολούχο ποτό και να μην χαθεί ο χαρακτήρας κανενός από τα δύο.
Ο βασικός κανόνας αρμονίας εδέσματος και κρασιού στηρίζεται στις λέξεις ομοιότητα και συμπληρωματικότητα των γεύσεων.
Συγκεκριμένα για τη σοκολάτα, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι ποιοτικές σοκολάτες με την απίστευτα μεγάλη επίγευση, είναι ένας «γευστικός οδοστρωτήρας». Χρειάζονται, λοιπόν, δίπλα τους αλκοολούχα ποτά ή κρασιά εξίσου δυνατά, με ρωμαλέα δομή κι έντονη προσωπικότητα για να μπορέσουν αναμετρηθούν μαζί τους.
Διαβάστε περισσότερα