Το ΚΚΕ για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 11:00
A- A A+

«Το κτύπημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα με ρουκέτα, ανεξάρτητα από πού προέρχεται, δίνει τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να το αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσής τους κατά των λαών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για την επίθεση με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τη Σομαλία και αυξάνουν τα στρατεύματα κατοχής στο Ιράκ, γεγονός που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, όπως και αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Γίνεται σε μια στιγμή που προωθείται το γενικότερο ιμπεριαλιστικό σχέδιο του δήθεν “εκδημοκρατισμού της Μέσης Ανατολής”. Οι ισχυρισμοί για τη ζημιά που προκαλείται στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, είναι αποπροσανατολιστικοί. Το κύριο είναι ότι το κτύπημα δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ένταση της κρατικής καταστολής και της δράσης των διαφόρων υπηρεσιών».

«Απαιτείται επαγρύπνηση, ετοιμότητα και δράση για την ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που είναι προϋπόθεση για την περιθωριοποίηση και απομόνωση κάθε προβοκάτσιας, από όπου και αν προέρχεται αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή