Ο Ερντογάν «ξεπουλάει» τα τουρκικά drones - Ειρωνείες ...εκνευρισμού από τα ΜΜΕ για τα Rafale

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 23:00
UPD:23:33
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Με την άφιξη των γαλλικών Rafale στην Ελλάδα, ασχολήθηκε εκτενώς σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ χωρίς να λείπουν  οι ειρωνίες, Την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ομιλία του σε συνάντηση με τους Κοινοτάρχες στο προεδρικό μέγαρο  δήλωσε ότι η εγχώριας κατασκευής αμυντική βιομηχανία έχει φτάσει στο 80%.

"Φτιάξαμε τα αεροπλάνα μας, φτιάξαμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, κατασκευάσαμε τα οπλισμένα αεροσκάφη μας. Τώρα προχωρήσαμε πιο πέρα. Τώρα, ξέρετε ποιος τα θέλει αυτά από εμάς;" διερωτήθηκε ρητορικά ο Ερντογάν για να απαντήσει: "Υπάρχουν μεγάλες χώρες οι οποίες έλεγαν ότι ‘δεν μπορούν να τα κατασκευάσουν’ οι οποίες τώρα θέλουν να αγοράσουν αυτά τα αεροπλάνα από εμάς. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε".

Τα ΜΜΕ

Με ειρωνικό τρόπο, γεγονός που δείχνει ενόχληση, αναφέρθηκε στην άφιξη των Rafale το  trhaber  που έκανε λόγο για «μεταχειρισμένο ενθουσιασμό», ενώ σχολίασε το γεγονός πως  «ιερείς  ευλόγησαν τα αεροσκάφη.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ιστοσελίδα του haber7  μετέδωσε σε ζωντανή μετάδοση την είδηση ότι προσγειώθηκαν τα πρώτα ελληνικά Rafale.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η φιλοκυβερνητική  Yeni Safak επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της άμυνας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ.

«Ο ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας το 2021 έφτασε τα 5,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 41% σε σύγκριση με το 2020»  αναφέρει.

Υπενθυμίζετια πως ον Δεκέμβριο η Safak έγραφε σε άρθρο της πως «ο φόβος κυρίευσε την Ελλάδα και αγοράζει 18 αεροπλάνα Rafale από τη Γαλλία».

Από την πλευρά της η Dailysabah αναφέρθηκε στην πτήση των Rafale  σε χαμηλή διάταξη πάνω από την Αθήνα και έκανε λογο για «αεροσκάφη μάχης πολλαπλών ρόλων, που  ήταν η πρώτη σημαντική παράδοση που προέκυψε από αμυντικές συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Γαλλίας πέρυσι».

«Η Ελλάδα έχει διαθέσει σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για να αγοράσει 18 μεταχειρισμένα αεροσκάφη Rafale, 12 από τη γαλλική αεροπορία και έξι νεότευκτα από τον στρατιωτικό ανάδοχο Dassault με έδρα το Παρίσι» επισήμανε ενώ υπερτόνισε την «οπισθοδρόμηση που υπέστη η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας το 2019 όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 λόγω της αγοράς από την Άγκυρα του ρωσικού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400» 

Η τουρκική διαδικτυακή ειδησεογραφική σελίδα Gündeme Dair Her Şey, που μεταδίδει νέα από τη διεθνή αμυντική βιομηχανία ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter δύο βίντεο.

«Ιερείς ευλόγησαν τα αεροπλάνα από δεύτερο χέρι που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία» αναφέρει το δεύτερο.

“Ξεκίνησε το σόου με τα αεροπλάνα από δεύτερο χέρι που αγόρασε από τη Γαλλία” αναφέρεται στη λεζάντα του πρώτου βίντεο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή