Β. Πολύδωρας: «Εξονυχιστικές έρευνες με τη συνεργασία των ΗΠΑ»

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 11:35
A- A A+

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, με αφορμή το σημερινό περιστατικό στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, μετέβη στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. και συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρέσβυ κ. Charles Ries.

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρέσβυ, δήλωσε την συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης προς την Αμερικανική Κυβέρνηση και τον διαβεβαίωσε ότι οι Ελληνικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες των Η.Π.Α., προκειμένου να εξιχνιασθεί η υπόθεση, να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη.

Κατά την αποχώρησή του από την Αμερικανική Πρεσβεία, ο Υπουργός κ. Βύρων Πολύδωρας δήλωσε:

«Ήρθα εδώ στην Πρεσβεία, για να εκφράσω και εξέφρασα τη συμπαράστασή μου προς την Αμερικανική Πρεσβεία και τον Αμερικανό Πρέσβη, να δηλώσω ότι πρόκειται για πράξη βίας που προκαλεί και την ελληνική κοινή γνώμη και διαταράσσει ή επιχειρεί να διαταράξει τις διεθνείς σχέσεις της Χώρας. Αναλαμβάνει την εξονυχιστική έρευνα επί του θέματος η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία και με τις Υπηρεσίες της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Πιστεύουμε ότι είναι πράξη συμβολισμού επιχειρησιακά: ότι ¨ χτυπάμε την Αμερικανική Πρεσβεία¨ . Την καταδικάζουμε με ισχυρή δόση αποτροπιασμού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ψυχραιμία και της Ελληνικής Κοινωνίας και των Υπηρεσιών μας θα κυριαρχήσει, έτσι ώστε να είμαστε αυτοκυρίαρχοι, για την αποτελεσματική έρευνα, διερεύνηση, εξιχνίαση της υπόθεσης και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε ή θα τα μιλήσουμε στο δρόμο».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως απάντησε ως εξής:

* Ερώτηση δημοσιογράφου: Η ανάληψη ευθύνης μέχρι τώρα;

* Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: Θέλω να σας πω, για την ανάληψη ευθύνης, υπάρχει τηλεφώνημα ένα ή δύο από άγνωστο πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι αναλαμβάνει την ευθύνη ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

* Ερώτηση δημοσιογράφου: Πού έγινε το τηλεφώνημα;

* Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: Στην εταιρία σεκιούριτι και κάπου αλλού.

* Ερώτηση: Δίνετε βάση σε αυτά τα τηλεφωνήματα;

* Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: Εξεταστέο.

* Ερώτηση δημοσιογράφου: Η ρουκέτα που εκτοξεύτηκε είναι από το Συκούριο της Λάρισας που εκλάπη από τη 17Ν; Μπορείτε να μας κάνετε μία τοποθέτηση;

* Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: Όχι. Εξετάζεται η ποιότητα και η ταυτότητα της ρουκέτας. Μπορεί να αποκλεισθεί η περίπτωση του Συκουρίου. Εξετάζεται. Όλα εξετάζονται.

* Ερώτηση δημοσιογράφου: Λένε ότι είναι ανατολικών χωρών προέλευσης;

* Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: Δεν μπορώ να πω περισσότερα για την ταυτότητα της ρουκέτας. Εξετάζονται. Είναι κρίσιμο στοιχείο.

* Ερώτηση δημοσιογράφου: Πόσο σας ανησυχεί αυτό το χτύπημα, γιατί τώρα βλέπω ανοίγει νέος κύκλος σοβαρών χτυπημάτων.

* Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: Ασφαλώς και μας ανησυχεί, αλλά δεν μας τρομοκρατεί. Η σειρά των γεγονότων μας οδηγεί στη σκέψη ότι με κυρίαρχη αφετηρία αυτή την ανάληψη ευθύνης, ότι είμαστε σε έναν κύκλο τέτοιων δραστηριοτήτων ο οποίος μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο.

* Ερώτηση δημοσιογράφου: Υπάρχουν κάποια ευρήματα από τις έρευνες που έχουν γίνει;

* Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: Πολλά. Ευχαριστώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή