Φονέας γιγάντων ο Παναιτωλικός, νίκησε και τον Ολυμπιακό

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 17:06
UPD:17:08
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Παναιτωλικός νίκησε για πρώτη φορά στην Ιστορία του και τον Ολυμπιακό (2-1), στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη στο Αγρίνιο και έφερε σε δύσκολη θέση τους «ερυθρόλευκους», που διανύουν περίοδο αγωνιστικής κάμψης.

Ο Μαρτίνς άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα συγκριτικά με το ντέρμπι της Λεωφόρου (μόνο ο Μπα ξεκίνησε βασικός, για το πρώτο ημίχρονο) διατηρώντας το σχηματισμό με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και ξεκινώντας με βασικούς τους Μπαγκαλιάνη, Σουρλή και Ξενιτίδη.

Ο Παναιτωλικός, που είχε επίσης έξι αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που νίκησε την ΑΕΚ, πλησίασε το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Ντουάρτε βρέθηκε απέναντι στον Κρίστινσον και τον νίκησε, αλλά ο Ξενιτίδης με σωτήρια προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 13΄ Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί συνδυάστηκαν, ο Γάλλος έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μαροκινός με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Ανέστη, που έκανε ντεμπούτο στους Αγρινιώτες.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 23΄, όταν από γέμισμα του Μεντόσα η προβολή του Ντουάρτε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν, ο Βέργος σούταρε και η μπάλα και στρώθηκε στον Μεντόσα,που με συρτό σουτ έκανε το 1-1.

Ο Μαρτίνς αντικατέστησε στον ημίχρονο τους πολύ δραστήριους Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Μπα, περνώντας στο ματς τους Λόπες, Τικίνιο και Παπασταθόπουλο. Στο 52΄ ο Τικίνιο λίγο έλειψε να δώσει εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως ο Ανέστης απόκρουσε, ενώ στο 59΄ ο Βραζιλιάνος αστόχησε από καλή θέση.

Ο Ολυμπιακός έχανε τις ευκαιρίες ααλλά τελικά ήταν οι γηπεδούχοι που σκόραραν στο 60΄ με πλασέ του Καρέλη από ασίστ του Μεντόσα, ενώ λίγο αργότερα γκολ του Βέργου ακυρώθηκε γιατί ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, με τον Παναιτωλικό να κρατά το σκορ και να παίρνει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω της νίκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις