Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 12:17

A- A A+

Στην ανησυχία για το ενδεχόμενο αναβίωσης της τρομοκρατικής δράσης ακραίων αριστερών οργανώσεων του εσωτερικού, αναφέρονται τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα στην κάλυψη της επίθεσης κατά της αμερικανικής πρεσβείας.

Στις ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα τα ενημερωτικού χαρακτήρα δίκτυα επισημαίνουν τις δηλώσεις Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων και κορυφαίων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ δεν φαίνεται να υιοθετούν σκέψεις προς την κατεύθυνση της διεθνούς τρομοκρατίας και της δράσης οργανώσεων, όπως η Αλ Κάιντα.

Προς το παρόν δίνουν έμφαση στην αστυνομική πτυχή της υπόθεσης, στις προσπάθειες διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση και στην έρευνα γύρω από την ταυτότητα των δραστών.

Παραθέτουν στοιχεία για την παλαιότερη δράση οργανώσεων όπως η "17N" και επισημαίνουν ότι το 1996 η συγκεκριμένη οργάνωση είχε πραγματοποιήσει παρόμοια επίθεση με ρουκέτα κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ, και τότε χωρίς να υπάρξουν θύματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή