Μέτρα στη Γραμμή Πειραιάς-Κηφισιά ενόψει κακοκαιρίας ζητούν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 15:18
UPD:15:25
EUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
A- A A+

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη γίνουν διακοπές δρομολογίων στη Γραμμή 1 (Πειραιάς-Κηφισιά), με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών, ζητεί από τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. το σωματείο εργαζομένων στην εταιρεία.

Υπογραμμίζει πως, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Σαββατοκύριακο αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με πολύ πιθανή τη χιονόπτωση εντός της Αττικής, και επισημαίνει πως, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της Γραμμής 1, η οποία είναι ανοιχτό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος της, θεωρεί υποχρέωσή του να επιστήσει την προσοχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζητεί από τη διοίκηση:

Να υπάρχουν συγκροτημένες ομάδες εργαζομένων, που θα αντιμετωπίζουν, εγκαίρως, όλα τα πιθανά προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν λόγω της κακοκαιρίας.

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέτρα, π.χ. δρομολόγηση τρένων για τον εκχιονισμό και την αποπαγοποίηση των γραμμών κ.α.

Ειδικά για τους κλειστούς εργασιακούς χώρους, σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας να έχουν επαρκή θερμοκρασία.

Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Όπου προβλέπεται, να τους χορηγηθεί εξοπλισμός ατομικής προστασίας από το ψύχος.

Το σωματείο της ΣΤΑ.ΣΥ. ζητεί και να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε συνθήκες ψύχους.

Τονίζει, τέλος, ότι οι εργαζόμενοι είναι πάντα έτοιμοι να συμβάλλουν με προτάσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή