«Για όνομα του θεού, φύγε»: Ο Τζόνσον ζητάει ξανά συγγνώμη για τα πάρτι αλλά αρνείται να παραιτηθεί

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 15:01
UPD:15:13
REUTERS/REUTERS TV
A- A A+

Δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά την παρέμβασή του στην Βουλή των Κοινοτήτων. Την ίδια ώρα βουλευτές υποστηρίζουν ότι αν δεν παραιτηθεί θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν σε πρόταση μομφής σχετικά με τα υποτιθέμενα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την περίοδο που η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς lockdown.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές κατά τη διάρκεια της ώρας του πρωθυπουργού, ο Τζόνσον είπε ότι ζήτησε «ειλικρινά συγγνώμη» για την παρουσία του σε ένα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ τον Μάιο του 2020.

Η βουλευτής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Γουέντι Τσάμπερλεν είπε στον πρωθυπουργό ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να θεωρούν ανόητο τον βρετανικό λαό» και ρώτησε αν θα «συμφωνούσε ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθεί». Ο Τζόνσον απάντησε πως όχι. «Αλλά αυτό που μπορώ να της πω, όπως είπα στο Κοινοβουλιο την περασμένη εβδομάδα, είναι ότι ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για τυχόν λανθασμένες εκτιμήσεις που έγιναν», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου Ντέιβιντ Ντέιβις κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. «Για το όνομα του Θεού, φύγε», είπε χαρακτηριστικά.  Παραθέτοντας τα λόγια του συντηρητικού πολιτικού Λίο Άμερι προς τον πρώην πρωθυπουργό Νέβιλ Τσάμπερλεν το 1940, είπε: «Περιμένω από τους ηγέτες μου να επωμιστούν την ευθύνη για τις ενέργειες που κάνουν».  «Χθες έκανε το αντίθετο από αυτό. Θα του υπενθυμίσω, λοιπόν, ένα απόσπασμα που ίσως του είναι οικείο», ειπε.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την παρέμβαση του Τζόνσον στην Βουλή των Κοινοτήτων, ο βουλευτής Κρίστιαν Γουέικφορντ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα και την προσχώρησή του στο Εργατικό Κόμμα, σε ένα ακόμη πλήγμα για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή