Θεοδωρικάκος: Μέχρι τέλους θα πάει η έρευνα για τον βιασμό της 24χρονης- Ο νόμος ισχύει για όλους

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 14:24
UPD:14:28
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Η έρευνα στην υπόθεση της 24χρονης θα φτάσει μέχρι το τέλος», δήλωσε κατηγορηματικά σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός σημείωσε ότι «Στο συγκεκριμένο περιστατικό της 24χρονης κοπέλας, η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει την έρευνα με απολύτως επαγγελματικό τρόπο και παραδίδει όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για να κρίνει». 

Ανέφερε μάλιστα ότι «Εμπιστεύομαι τη δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και πρέπει να την εμπιστευόμαστε όλοι. Όποιος και αν είναι ο ένοχος, θα πρέπει να πληρώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα», ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε η οικονομική κατάσταση, ούτε η δημόσια παρουσία μπορεί να προστατέψει έναν άνθρωπο από την παρανομία. 

«Όποιος παρανομεί, θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους», διεμήνυσε 

«Η έρευνα είναι πάρα πολύ σοβαρή και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει μέχρι το τέλος» επεσήμανε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «Όσο πολύ κακό είναι να προσπαθεί κάποιος να συγκαλύψει, άλλο τόσο κακό είναι να προσπαθεί κάποιος να δικάζει χωρίς να γνωρίζει».

Μίλησε ακόμη και για την επίσκεψη του στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και για την ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης του φαινομένου: 

«Έχουν συσταθεί 6 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και πρόκειται να πολλαπλασιαστούν γιατί είναι φανερό πως το φαινόμενο έχει πάρει πολλή μεγάλη έκταση. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουν ειδική εκπαίδευση και επίσης πρόκειται τους αμέσως επόμενους μήνες να προσληφθούν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι οι οποίοι θα συνδράμουν πάρα πολύ σημαντικά σε αυτό το έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή