Θ. Ρουσόπουλος: «Εξαιρετικές οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ»

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 13:49
A- A A+

«Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικές και θα παραμείνουν εξαιρετικές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι αρμόδιες αρχές, είπε, διερευνούν την υπόθεση με σοβαρότητα και ψυχραιμία και είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διαλευκανθεί πλήρως και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη.

Δράσεις όπως η σημερινή, δήλωσε ο κ.Ρουσόπουλος, δεν έχουν καμία υποστήριξη από τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση όπως και όλος ο ελληνικός λαός καταδικάζει με απόλυτο αποτροπιασμό τη σημερινή επίθεση με ρουκέτα εναντίον της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν κατά τη δημοκρατίας και των συμφερόντων της χώρας, επεσήμανε ο κ. Ρουσόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξεως Βύρωνα Πολύδωρα και Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής και ανένδοτος, είπε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Ντόρα Μπακογιάννη και Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκαν με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, του εξέφρασαν τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης και τον ενημέρωσαν για τις έρευνες που γίνονται από τις ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Στέλιος Σύρος αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σημείωσε δε ότι ο κ. Σύρος, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, είναι τώρα υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με άλλες αρμοδιότητες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε παλαιότερη δήλωσή του,σύμφωνα με την οποία η τρομοκρατία στη χώρα μας, στα βασικά της σημεία, έχει εξουδετερωθεί.Ωστόσο,είναι δυνατόν,όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, να αντιμετωπίσουμε μεμονωμένα περιστατικά. Εκεί εντάσσεται και η σημερινή επίθεση, είπε.

Σε ερώτηση για το αν θα χρησιμοποιηθούν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, εικόνες που λαμβάνονται από τις κάμερες που υπάρχουν για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, ο κ.Ρουσόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει απόφαση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για τη μη χρησιμοποίηση των στοιχείων από τις κάμερες που παρακολουθούν την κυκλοφορία για άλλους λόγους και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξεως έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να του δοθεί σχετική άδεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή