«Μετέτρεψαν την αντιτρομοκρατική σε καταυλισμό βολέματος 450 ημετέρων»

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 17:25
UPD:17:26
A- A A+

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη διάλυση της αντιτρομοκρατικής είναι τεράστιες υπογράμμισε ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, κατηγορώντας τη ότι μετέτρεψε την υπηρεσία σε «καταυλισμό βολέματος» 450 ημετέρων. «Από 200 άτομα κατά μέσο όρο που ήταν η Αντιτρομοκρατική την εποχή της εξάρθρωσης της "17 Νοέμβρη", σήμερα υπηρετούν πάνω από 460, με αποτέλεσμα να κάνουν την αντιτρομοκρατική καταυλισμό ημετέρων κομματικών και οι συνέπειες και τα επίχειρα της ανευθυνότητας να τα ζούμε σήμερα και δεν θέλουμε να τα ζήσουμε και το επόμενο διάστημα», παρατήρησε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Ενδεικτικά σας λέω πως ένα πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών της Αντιτρομοκρατικής, που ήταν εκπαιδευμένοι και για τους οποίους διέθεσε τεράστια ποσά το δημόσιο για να τους εκπαιδεύσει, για λόγους κομματικούς τους μετέθεσαν σε αστυνομικά τμήματα».

Με αφορμή την επαναδραστηριοποίηση του υπαρχηγού της Αστυνομίας, αντιστράτηγου Στέλιου Σύρου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/12/1288305.htm , ο κ. Παπαδόπουλος παρατήρησε : «Αφού με τα κομματικά της καμώματα η ΝΔ διέλυσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σαν να μην έφθανε αυτό, με εντολή του πρωθυπουργού και για αποπροσανατολισμό ευθυνών, αφαίρεσε την εποπτεία της αντιτρομοκρατικής από τον αρχηγό της Αστυνομίας και την έδωσε στον υπαρχηγό»

«Η κυβέρνηση », πρόσθεσε, «θα πρέπει να αντιληφθεί και θα πρέπει να το αντιληφθεί μέχρι το βράδυ ότι δεν μπορεί να αφήσει την Αστυνομία ακέφαλη, με επικεφαλής έναν αρχηγό χωρίς κύρος, αφού η ίδια, για λόγους χαμηλής πολιτικής και όχι μόνο, του το αφαίρεσε», ενώ ερωτηθείς τι εννοεί με τη φράση του «μέχρι το βράδυ», ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «στις δύσκολες ώρες που περνάμε δεν μπορεί να είναι ακέφαλη η Αστυνομία».

Σε ερώτηση αν ζητεί την τοποθέτηση νέου αρχηγού στην Αστυνομία ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «ζητάμε η κυβέρνηση να κάνει το χρέος της και να διασφαλίσει και να προστατεύσει τον Ελληνα πολίτη, τη διεθνή εικόνα και τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας και να μην καταφεύγει σε λύσεις, που δεν δίνουν εμπιστοσύνη και σε διεθνές επίπεδο και στους Ελληνες πολίτες». «Δεν μπορεί να διατηρηθεί αρχηγός χωρίς κύρος», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή