Κ. Μητσοτάκης - Ρ. Μέτσολα: Κοινές θέσεις στα μείζονα ευρωπαϊκά ζητήματα

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 08:13
UPD:08:19
Γ.Τ. πρωθυπουργού /Δημήτρης Παπαμήτσος
A- A A+

Δείπνο με την προεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα είχε ο πρωθυπουργός χθες στο Στρασβούργο. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με την εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 23 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μέτσολα, «μοιράζονται κοινές θέσεις στα μείζονα ευρωπαϊκά ζητήματα».

Όπως επισημαίνεται, η Ν.Δ. στήριξε ενεργά εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την υποψηφιότητα της κ. Μέτσολα για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου. H Μαλτέζα πολιτικός έχει λάβει επισήμως το χρίσμα του ΕΛΚ για την θέση της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα στο Στρασβούργο.

Στο δείπνο παρέστησαν ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ., Τάσος Χατζηβασιλείου και ο επικεφαλής του γραφείου της κ. Μέτσολα.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή