ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε 15χρονο στον λαιμό σε καταδίωξη

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 18:53
UPD:18:55
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Ένας αστυνομικός κυνήγησε και πυροβόλησε έναν 15χρονο που έτρεχε να διαφυγει αφού έπεσε με αυτοκίνητο σε φράχτη, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο έφηβος παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση τη Δευτέρα καθώς διερευνάται ο πυροβολισμός.

Ο 29χρονος αστυνομικός του Μαϊάμι-Ντέιντ που πυροβόλησε τον έφηβο υπηρετούσε στην Επιχείρηση Community Shield, μια πολιτειακή-ομοσπονδιακή-τοπική ειδική ομάδα επικεντρωμένη στο βίαιο έγκλημα. Η μονάδα περιπολίας του ήταν απασχολημένη στον απόηχο της δολοφονίας του ράπερ του Μαϊάμι Wavy Navy Pooh μετά από πυροβολισμούς σε ενέδρα το βράδυ της Παρασκευής.

Η αστυνομία εντόπισε τον 15χρονο να οδηγεί ένα μαύρο Dodge Challenger. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο και ένα άλλο όχημα για πολλά τετράγωνα μέχρι που ένας από τους οδηγούς παρατήρησε ότι τους ακολουθούσαν και άρχισε η καταδίωξη. Ένα από τα οχήματα ξέφυγε και το Challenger προσέκρουσε σε έναν φράχτη. Στη συνέχεια, πολλά άτομα βγήκαν έξω από το αυτοκίνητο και έτρεξαν, είπε η αστυνομία.

Οι άλλοι ύποπτοι διέφυγαν, είπε η αστυνομία. Ο έφηβος αστυνομικός που τραυματίστηκε βρέθηκε με ένα Glock και ένα ημιαυτόματο τουφέκι βρέθηκε στο αυτοκίνητο, είπε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο έφηβος καταζητείται για οπλοκατοχή και διάρρηξη.

Πηγή: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή