Δημήτρης Κεραμίτσης: Από τα ερασιτεχνικά, στο ντεμπούτο με την Ρόμα του Μουρίνιο

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 09:39
UPD:09:44
A- A A+

Το δικό του όνειρο ζει από το βράδυ της Κυριακής ο 17χρονος Έλληνας αμυντικός, Δημήτρης Κεραμίτσης. Ο πιτσιρικάς από την Θεσσαλονίκη έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο καμπιονάτο, καθώς ο Ζοσέ Μουρίνιο τον έριξε ως αλλαγή στο παιχνίδι της Ρόμα με την Κάλιαρι. Ποιός είναι, όμως, ο μικρός που κατάφερε να πείσει τον Special One πως πριν καλά καλά ενηλικιωθεί μπορεί να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο;

Ένα διαμάντι που έψαχνε την ευκαιρία στο εξωτερικό

Ο Κεραμίτσης γεννήθηκε την 1 Ιουλίου του 2004, το καλοκαίρι που η Εθνική Ελλάδος κατακτούσε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία του Άρη, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του ΠΑΟΚ. Τα σωματικά του προσόντα(1.93) και η άρτια τεχνική του κατάρτιση τον έκαναν να ξεχωρίζει στο κέντρο της άμυνας και από τα 14 του έπαιζε σε ανδρικές ομάδες ερασιτεχνικού επιπέδου. Στον ΑΜΣ Πανοράματος, τον Θερμαϊκό λαι την Α.Ε Κρήνης. Γρήγορα θα γίνει κομμάτι της μικτής Θεσσαλονίκης ενώ το 2019 κλήθηκε στην Εθνική ομάδα Κ15.

Το ποδοσφαιρικό του πακέτο δεν χωρούσε στην χώρα μας και με την στήριξη της οικογένειάς του δοκιμάστηκε σε αρκετές ιταλικές ομάδες(Φιορεντίνα, Μίλαν, Ίντερ, Αταλάντα) αλλά και από τις Βίλεμ και Ρέιντζερς. Τελικά η Έμπολι θα είναι η ομάδα που θα πιστέψει σε εκείνον και θα του δώσει την ευκαιρία που έψαχνε.

Έλαμψε και η Ρόμα τον... έκλεψε

Με την φανέλα της ακαδημίας της Έμπολι θα παίξει σε αρκετά παιχνίδια και γρήγορα το όνομά του θα κυκλοφορήσει στα... στέκια των μεγάλων ιταλικών ομάδων. Η Έμπολι δεν του είχε προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο και όταν αποφάσισε να το κάνει ήταν ήδη αργά, καθώς στο παιχνίδι για την απόκτησή του είχαν μπει η Λάτσιο, η Φιορεντίνα και η Ρόμα. Οι Ρωμαίοι θα κερδίσουν την μάχη και μάλιστα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κ17 της Ιταλίας, Μπερνάρντο Κοράντι πίστεψε πως ο Καραμίτσης ήταν γηγενής(λόγω ονόματος) και τον έκανε να θέλει να τον καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Μέσα σε μια διετία, ο Καραμίτσης βρέθηκε από τα τοπικά της Μακεδονίας, να πατά το χορτάρι του Ολίμπικο και να παίρνει οδηγίες από τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ένα φοβερό ποδοσφαιρικό παραμύθι που μόλις ξεκίνησε...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις