Καραμανλής: «Ασυμβίβαστοι και αμείλικτοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις ύποπτοι για το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007 14:44
UPD:15:23
A- A A+

«O αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα και πάνω από όλα ενότητα και συστράτευση. Σ' αυτόν τον αγώνα, όπως και κάθε δημοκρατικά συνειδητοποιημένος πολίτης, είμαστε ασυμβίβαστοι και αμείλικτοι».

Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του στο Ζάγκρεμπ, απαντώντας σε ερώτηση για την τρομοκρατική επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση - Στο στόχαστρο ομάδα υπόπτων

Η Aντιτρομοκρατική Yπηρεσία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, που βρίσκονται στην Αθήνα, εξετάζουν και αξιολογούν μαρτυρές και ευρήματα που έχουν περισυλλεγεί για την εξιχνίαση της επίθεσης με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας.

Με συνεχείς έρευνες στον τόπο της επίθεσης, με τις αλλεπάλληλες εξετάσεις μαρτύρων και με την αξιολόγηση ευρημάτων οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την διερεύνηση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Όσον αφορά τους δράστες της επίθεσης οι αρχές αξιολογούν τα τηλεφωνήματα σύμφωνα με τα οποία την ευθύνη φέρεται να αναλαμβάνει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνε έχουν επικεντρωθεί σε δύο άνδρες και μια γυναίκα, που θεωρούνται βασικοί υπόπτοι για την επίθεση. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τα εν λόγω άτομα εθεάθησαν να τρέχουν στην οδό Λαμψάκου, λίγο μετά το χτύπημα. Σύφμωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ύποπτοι διακρίνονται -όχι ευκρινώς όμως- και σε βίντεο από κάμερες της πρεσβείας.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε ΕΔΕ για τυχόν ολιγωρία στο θέμα της φρούρησης της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Με γραπτή δήλωσή του χθες ο κ. Β.Πολύδωρας, απαντώντας στα σχόλια περί διάλυσης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με αφορμή την επίθεση στην πρεσβεία, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το υπό τον υπαρχηγό Στ. Σύρο συγκροτηθέν "Task Force" δεν αποτελεί καμία "ομολογία αποτυχίας", όπως θέλουν κάποιοι πολιτικοί αναλυτές έμπλεοι χαιρεκακίας και αντιπολιτευτικής διάθεσης να ερμηνεύουν».

»Η Αστυνομία, ως συντεταγμένο Σώμα με αρχηγό, δομή και ιεραρχία και ως ζωντανός οργανισμός αντιδρά με ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες και στις επιχειρησιακές ανάγκες που προκύπτουν. Δεν γίνεται θύμα της όποιας γραφειοκρατικής ανελαστικότητας. Θα ήταν άσοφο», προσθέτει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Πολύδωρας υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα στις έρευνες δεν θα έρθουν μετά από είκοσι χρόνια, αλλά άμεσα.

«Η κυβέρνηση όπως και όλος ο ελληνικός λαός καταδικάζει με απόλυτο αποτροπιασμό την επίθεση με ρουκέτα εναντίον της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, και πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες στοχεύουν κατά τη δημοκρατίας και των συμφερόντων της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή