Στην πολιτική το μέλλον του Γκάρι Νέβιλ;

Ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας εντάχθηκε στο Εργατικό Κόμμα
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 14:42
UPD:14:45
REUTERS/Andrew Couldridge
A- A A+

Ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρι Νέβιλ, νυν τηλεοπτικός σχολιαστής, εντάχθηκε στο Εργατικό Κόμμα και δεν έχει αποκλείσει οριστικά το ενδεχόμενο μελλοντικής πολιτικής καριέρας.

Ο Νέβιλ, τακτικά σκληρός επικριτής του Μπόρις Τζόνσον στο Twitter, αποκάλυψε στο podcast του Νικ Ρόμπινσον του BBC, Political Thinking, ότι εντάχθηκε στο κόμμα τις τελευταίες ημέρες.

«Θέλω να στηρίξω τους Εργατικούς. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα προοδευτικό Εργατικό Κόμμα, αλλά ένα που δεν ασχολείται μόνο με την αριστερά μα που πηγαίνει προς το κέντρο», είπε.

Ο Ρόμπινσον ρώτησε τον Νέβιλ αν θα σκεφτόταν μια καριέρα στην πολιτική. «Μερικές φορές λέω στον εαυτό μου "μπορώ να επικοινωνήσω. Ξέρω τι θέλω. Έχω επιχειρηματικό μυαλό, μπορώ να διαχειριστώ τους ανθρώπους"», είπε.

Και πρόσθεσε: «Αλλά νομίζω ότι θα με "έτρωγαν" ζωντανό. Δεν ξέρω πώς είναι το Γουάιτχολ, πώς είναι το Γουεστμίνστερ, μπορώ μόνο να φανταστώ τι πρέπει να κάνεις εκεί για να επιβιώσεις».

Στη συνέχεια ο Ρόμπινσον ρώτησε τον Νέβιλ τι θα έκανε εάν ο ηγέτης των Εργατικών, Κερ Στάρμερ, του τηλεφωνούσε και του ζητούσε να μπει στην πολιτική.

«Δεν ξέρω», απάντησε ο Νέβιλ. «Όχι αυτή τη στιγμή, νομίζω. Οι άνθρωποι θα έλεγαν "γιατί χρησιμοποιείτε την επιρροή σας για να προσπαθήσετε να μεταμορφώσετε τους ανθρώπους;"».

Κάποιοι εικάζουν ότι ο Νέβιλ μπορεί να μπει στον πειρασμό να θέσει υποψηφιότητα για να διαδεχθεί τον Άντι Μπέρναμ ως δήμαρχος του Κεντρικού Μάντσεστερ. Η βουλευτής του Κεντρικού Μάντσεστερ, Λούσι Πάουελ, είπε ότι είναι χαρούμενη που ο Νέβιλ εντάσσεται επιτέλους στους Εργατικούς.

«Είναι κάτι που συζητούσαμε εδώ και καιρό. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από ικανός να περιηγηθεί στον κόσμο της πολιτικής! Ανυπομονώ να βοηθήσω», έγραψε στο Twitter.

Η σκιώδης υπουργός του Εργατικού Κόμματος για τις Γυναίκες και τις Ισότητες, Ανελίζ Ντοντς, καλωσόρισε επίσης τον Νέβιλ, γράφοντας στο Twitter: «Ένα θερμό καλωσόρισμα μεταξύ των Εργατικών. Είναι ωραίο που σε έχουμε στην κόκκινη ομάδα».

Ο Νέβιλ είχε επίσης υποστηρίξει δημόσια τον εαυτό του ως έναν από τους πιο σκληρούς αντιπάλους του έργου της ευρωπαϊκής Super League.

Ο παλαίμαχος αμυντικός της Γιουνάιτεντ είχε μάλιστα δημοσιεύσει τον περασμένο Μάιο μια ανοιχτή επιστολή που απευθυνόταν στους Άγγλους ποδοσφαιρόφιλους, ζητώντας τους να υπογράψουν μια αναφορά που θα παρουσιαστεί στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις