Διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη πωλείται για σχεδόν 190 εκατομμύρια δολάρια

Ο δισεκατομμυριούχος του Hedge-Fund διπλασίασε τα χρήματά του
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 13:04
UPD:13:07
REUTERS/LUCAS JACKSON
A- A A+

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Daniel Och πούλησε ένα ρετιρέ στο Μανχάταν με θέα στο Central Park για σχεδόν 190 εκατομμύρια δολάρια, περίπου διπλάσιο ποσό από αυτό που πλήρωσε πριν από δύο χρόνια. Η πώληση είναι μια από τις πιο ακριβές που έχουν ολοκληρωθεί ποτέ στη Νέα Υόρκη.

Το ρετιρέ τεσσάρων υπνοδωματίων εκτείνεται σε περίπου 9.800 τετραγωνικά πόδια στο 220 Central Park South. Το 2019, ο Och πλήρωσε περίπου 93 εκατομμύρια δολάρια για το διαμέρισμα συν περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια για μια μονάδα ενός υπνοδωματίου σε έναν κάτω όροφο, ανέφερε η Wall Street Journal. Είναι άγνωστο εάν η μικρότερη μονάδα συμπεριλήφθηκε στην πώληση.

Ο ηλικίας 61 ετών Och έχει περιουσία που εκτιμάται, σύμφωνα με το Forbes, περίπου στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη "Och-Ziff Capital Management", η οποία άλλαξε επωνυμία τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετονομάστηκε σε Sculptor έπειτα από ένα σκάνδαλο δωροδοκίας στο οποίο ο ενεπλάκη άμεσα ο Och .

Το 2016 η εταιρεία κατέβαλε 413 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες ότι δωροδόκησε αξιωματούχους στη ΛΔ Κονγκό, τη Λιβύη και άλλες αφρικανικές χώρες, όπως αναφέρει το AFP.

REUTERS/CARLO ALLEGRI

Σύμφωνα με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Och ενεπλάκη προσωπικά στην υπόθεση διαφθοράς αφού έδωσε εντολή για δύο παράνομες συναλλαγές στη ΛΔ Κονγκό.

Όταν αγόρασε το ρετιρέ στο Central Park το 2019 είχε ήδη αλλάξει τόπο μόνιμης κατοικίας για φορολογικούς λόγους έχοντας μεταφερθεί στη Φλόριντα αλλά σχεδίαζε να χρησιμοποιεί το διαμέρισμα αυτό στη Νέα Υόρκη ως περιστασιακή κατοικία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το ακίνητο, που αναπτύχθηκε από τη Vornado Realty Trust, είναι γνωστό για την κλασική πρόσοψη από ασβεστόλιθο Alabama Silver Shadow και τους πλούσιους εσωτερικούς χώρους του Γάλλου σχεδιαστή Thierry W. Despont. Διαθέτει ιδιωτικές τραπεζαρίες, αθλητικό κλαμπ, καφετέρια, βιβλιοθήκη, γήπεδο μπάσκετ, προσομοιωτή γκολφ και παιδότοπο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή