5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 09:16
UPD:09:25
A- A A+

1. Μέτρα στήριξης: Πώς θα στηριχθούν τον Ιανουάριο εργαζόμενοι και επιχειρήσεις
Δέσμη τριών επιπλέον μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού τον μήνα Ιανουάριο ανακοίνωσαν τα υπουργείοα Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Επέκταση των προσωρινών αναστολών εργασίας εργαζομένων με αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επιπλέον κλάδους. Διαβάστε εδώ.

2. Covid-19: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια- Πώς θα χορηγούνται
Ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πανδημία. Τα χάπια θα δίνονται με τα ίδια κριτήρια με τα μονοκλωνικά και στις ίδιες ομάδες ασθενών. Διαβάστε εδώ.

3. Ακυρώθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς. Αυτό σημαίνει ότι εκκινεί διαδικασία για την απέλαση του Σέρβου πρωταθλητή, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Australian Open. Διαβάστε εδώ.

4. Ποιος θα... περάσει από τα διόδια της Αττικής Οδού>
Με υψηλές προσδοκίες όσον αφορά τα έσοδα για το Δημόσιο, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου έδωσε χθες το «πράσινο φως» να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία που θα οδηγήσει στην υπογραφή νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού. Διαβάστε εδώ.

5. Τροφή στα σενάρια εκλογών
Ρητές διαβεβαιώσεις ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έδωσε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ταυτόχρονα αναζωπύρωσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές προαναγγέλλοντας «μεγάλη αύξηση» του κατώτατου μισθού τον Μάιο, καθεστώς αναστολής για το 25% των εργαζομένων της εστίασης διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων καθώς και επικείμενες φοροελαφρύνσεις.  Διαβάστε εδώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή