Μετά την Μποταφόγκο στα χέρια του Τέξτορ και η Μόλενμπεκ

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 09:35
facebook.com/RWDMOfficial/
A- A A+

Ο Τζον Τέξτορ δεν περίμενε και πολύ για να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο ποδοσφαιρικών συλλόγων. Μόλις μερικές ημέρες αφότου ανέλαβε την φημισμένη βραζιλιάνικη ομάδα Μποταφόγκο, έγινε συνεπενδυτής στη βελγική Μόλενμπεκ.

Στις Βρυξέλλες, ο Αμερικανός θα είναι συν-μέτοχος με τον πρόεδρο Τιερί Ντέιλι, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: «Ανυπομονούμε πολύ να συνεργαστούμε με τον κ. Τέξτορ, ο οποίος έχει τεράστιο πάθος για το ποδόσφαιρο, για την ανάπτυξη νέων ταλέντων και της Ακαδημίας της Μόλενμπεκ».

Ο Ντέιλι μίλησε για «σύνδεση» όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Τέξτορ. Ωστόσο, δεν ήταν ο πρώτος Αμερικανός που φλέρταρε τον Ντέιλι. Προηγουμένως, ο πρώην ιδιοκτήτης της Μπορντό, Ζόζεφ ΝταΓκρόσα, είχε προσεγγίσει τη Μόλενμπεκ, αλλά η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Τέξτορ είπε: «Παρακολουθώ την Εθνική ομάδα του Βελγίου εδώ και χρόνια. Έχω παρακολουθήσει τέσσερις, πέντε αγώνες της Μόλενμπεκ… Μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού της που είναι πολύ τεχνικό, με μεγάλη κίνηση της μπάλας, οι εξτρέμ πατούν σε όλο το γήπεδο, επομένως είναι ένα διασκεδαστικό κλαμπ ποδοσφαίρου».

Ο Τέξτορ θα είναι ο δεύτερος διευθυντής της Κρίσταλ Πάλας που θα ξεκινήσει μια ποδοσφαιρική περιπέτεια στο Βέλγιο. Μέσω της Bolt Football Holdings, ο Ντέιβιντ Μπλίτζερ είναι ιδιοκτήτης της Βάσλαντ-Μπέβερεν, η οποία συμμετέχει επίσης στη δεύτερη κατηγορία του βελγικού πρωταθλήματος. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Τέξτορ είχε αποκτήσει την ιδιοκτησία της Μποταφόγκο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Αμερικανός θα κατέχει το 90% των μετοχών του συλλόγου, με την Μποταφόγκο να διατηρεί το υπόλοιπο 10%.

Αυτή η διάσπαση θα αντικατοπτρίζει επίσης μια νέα νομική δομή για τον σύλλογο, με το τμήμα ποδοσφαίρου ενσωματωμένο σε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, την Eagle Holding, ενώ τα άλλα αθλήματα θα συνεχιστούν σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, την Botafogo FR.

Ο Αμερικανός θα επενδύσει 62 εκατομμύρια ευρώ (400 εκατομμύρια ρεάλ) στη Μποταφόγκο, αλλά τα νούμερα πίσω από την επένδυσή του στη Μόλενμπεκ δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η συνιδιοκτησία του στο βελγικό σύλλογο αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα στην επιθυμία του να αναπτύξει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλόγων.

Ο Τέξτορ είχε επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για μία από τις κορυφαίες ομάδες της Πορτογαλίας, την Μπενφίκα, αλλά αυτές οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν καθώς ο σύλλογος εμπλέκεται στην έρευνα των τοπικών Αρχών για διαφθορά.

Ο επενδυτής είπε ότι βλέπει τους συλλόγους του ως μέρος μιας σχέσης και όχι ως ένα αυστηρό μοντέλο ιδιοκτησίας πολλών συλλόγων.

Να σημειωθεί πάντως ότι το Βέλγιο έχει πλημμυρίσει από ξένους ιδιοκτήτες, λόγω των χαμηλών κατώτατων μισθών για τους παίκτες και των χαλαρών κανόνων εξαγοράς.

Αρκετοί σύλλογοι είναι μέρος πολυσυλλογικών ομάδων. Οι Κινγκ Πάουερ, Πολ Κόνγουεϊ, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και Αμπντουλάχ Μπιν Μοσάντ είναι μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται για κορυφαίους συλλόγους.

Στην κατώτερη βαθμίδα, η City Football Group έχει ως συνεργάτη τη Λόμελ, ενώ την περασμένη εβδομάδα, η ACA Football Partners από τη Σιγκαπούρη επένδυσε στο βελγικό παιχνίδι, αποκτώντας την Ντέινζ της Β΄ Εθνικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις