Ο πρίγκιπας της ανεμελιάς

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 07:49
UPD:07:49
REUTERS/POOL
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
[email protected]

Τούτο το άγαλμα, του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα δέσποζε πάνω στην πιο ψηλή κολόνα της πόλης. Κι όλοι όσοι το κοίταζαν είχαν κάτι να πουν.

Εν αντιθέσει με το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, που συμπεριφέρεται ωσάν πρίγκιπας, δίνει αφορμές για να λένε και μόλις «πιαστεί» οι συγγνώμες του καίνε.

Το άγαλμα δεν ήξερε «τι είναι τα δάκρυα, γιατί ζούσε στο παλάτι της Ανεμελιάς, όπου απαγορεύεται η είσοδος στη θλίψη». 

Ο Mπόρις δεν ήξερε ότι ήταν πάρτι η συγκέντρωση στην πρωθυπουργική κατοικία τον Μάιο του 2020, εν μέσω ασφυκτικής καραντίνας, όταν σε εξωτερικό χώρο μπορούσαν να συναντηθούν μόνο δύο άτομα, σύμφωνα με τους δικούς του νόμους.

Στο δικό του παλάτι της ανεμελιάς, μάζωξη 30-40 ατόμων, που είχαν μάλιστα κληθεί να προσέλθουν φέρνοντας ο καθένας τα δικά του ποτά («bring your own booze»), είναι συνάντηση εργασίας.

Είναι τρελός ο πρωταγωνιστής-κινούμενη καταστροφή ή είναι ένας κόσμος θεοπάλαβης επίφασης;

Είναι τόσο απαθής ο επικεφαλής που δεν λογαριάζει ούτε μέτρα ούτε πανδημίες ή το χάος δεν μπορεί να κρυφτεί;

Παραδέχτηκε ότι πέρασε από τον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά έμεινε για λίγο, περίπου 25 λεπτά, και απολογήθηκε ενώπιον των βουλευτών -αν και χρησιμοποίησε περισσότερες φορές α’ πληθυντικό απ’ ό,τι α’ ενικό- γιατί από τη στιγμή που είδε τι συμβαίνει, δεν το έληξε.

Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση; Δεν παραιτήθηκε για παλινωδίες, αστοχίες, ψέματα και ολιγωρίες, που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές. Δεν παραιτήθηκε για ελλείψεις στο σύστημα υγείας, δεν παραιτήθηκε επειδή το ΝΗS ασθενεί, δεν παραιτήθηκε για την αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση της ανακαίνισης της πρωθυπουργικής κατοικίας, για την ανάθεση συμβολαίων σε φίλους ή την εύνοια προς τους γενναιόδωρους χορηγούς των Τόρις και βγαίνει στη σέντρα, γιατί παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα. Δεν τηρούσε τις κοινωνικές αποστάσεις, που μετ’ επιτάσεως από τους Βρετανούς ζητούσε.

Δεν κοκκίνισε για όλα τ’ άλλα και θα κοκκινίσει γιατί έσπασε τη γυάλα; Φέρτε τα ποτά σας, το πάρτι δεν έχει τελειώσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή