Παπανδρέου: Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει το πρόβλημα με τις κάμερες

Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στη λειτουργία τους
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 16:13
A- A A+

Την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στη λειτουργία των καμερών της Αστυνομίας για την παρακολούθηση πολιτών, εξέφρασε Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι ο τρόπος που θέτει το θέμα η κυβέρνηση, αποτελεί προσπάθεια μετάθεσής του.

Η έννομη τάξη και ασφάλεια δεν είναι αντιτιθέμενες έννοιες προς τα συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, τόνισε, η προστασία των δικαιωμάτων είναι μέρος της ασφάλειας του πολίτη.

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ πέτυχε να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα χωρίς παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος εξάλλου στην έκκληση του πρωθυπουργού για ενότητα, τόνισε ότι όλοι οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία και απέδωσε την αναφορά του κ. Καραμανλή στην έλλειψη πραγματικής διάθεσης για ενότητα. Αλλιώς, παρατήρησε, δεν θα διαιρούσε την κοινωνία με τον κομματισμό του κράτους, όταν υποθάλπει τη διάκριση μεταξύ των "ημετέρων" και των υπόλοιπων Ελλήνων. Την ίδια πρακτική -συμπλήρωσε- ακολουθεί η κυβέρνηση και σε ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως είναι η Αντιτρομοκρατική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή