Δηλώσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών για την εκλογή της κ. Κράτσα

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 20:46
A- A A+

Στην εξαιρετική επιτυχία της κ. Ρόδης Κράτσα με την εκλογή της ως πρώτης αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ερμηνεύοντας τους λόγους για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι συνάδελφοί της.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαμαράς, «ο πρώτος λόγος είναι η προσωπική ακτινοβολία της Ρόδης προς τους συναδέλφους της, η οποία προέρχεται τόσο από την προσωπικότητά της, όσο και από την επιτυχία του έργου της έως τώρα».

«Ο δεύτερος λόγος -συνέχισε- είναι η συμπάθεια που τρέφουν οι συνάδελφοι ευρωβουλευτές προς την ελληνική κοινοβουλευτική ομάδα, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στο σύνολο των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Ψηφίζοντας, δηλαδή έναν Ελληνα, αισθάνονται άνετα γιατί δεν έχουμε δημιουργήσει προστριβές, προβλήματα, αντιπάθειες, ούτε έχουμε προκαλέσει μέχρι στιγμής κανέναν με τη συμπεριφορά μας».

Μετά την ανακοίνωση της εκλογής της κ. Ρόδη Κράτσα ως πρώτης αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Όλοι οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίσαμε τη Ρόδη Κράτσα για το έργο της στο Κοινοβούλιο έως τώρα, αλλά και φυσικά για το ότι είναι ελληνίδα. Παραδοσιακά υπήρχε πάντα ένας έλληνας αντιπρόεδρος στο ΕΚ, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την αναγνώριση που είχε όχι μόνο από τους έλληνες ευρωβουλευτές αλλά και από άλλους συναδέλφους προφανώς όλων των χωρών, και προσβλέπουμε και εμείς μία στενή συνεργασία μαζί της τα επόμενα δυόμισι χρόνια».

Ο κ. Λαμπρινίδης κατέληξε λέγοντας ήταν μία επιτυχία όχι μόνο ελληνική αλλά και προσωπική της κ. Κράτσα, και γι αυτό της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, δήλωσε: «Να τη συγχαρούμε πολύ θερμά και να της ευχηθούμε καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει. Η εκλογή της είναι πολύ μεγάλη τιμή για όλη την αντιπροσωπεία, για το κόμμα μας και βεβαίως για την Ελλάδα, γιατί η αγαπητή Ρόδη Κράτσα πρώτη αντιπρόεδρος του ΕΚ σήμερα, είναι και η πρώτη Ελληνίδα στο προεδρείο του ΕΚ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία."

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε και αυτός τα θερμά συγχαρητήρια προς την κ. Κράτσα: «Είναι πρώτ' απ' όλα μεγάλη επιτυχία για την ίδια, και θα έλεγα ότι εξ αντανακλάσεως είναι μία μεγάλη επιτυχία και για την Ελλάδα. Θα έλεγα επίσης ότι όλοι οι έλληνες ευρωβουλευτές θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και εμείς της Νέας Δημοκρατίας ως πιο κοντινοί συνάδελφοί της ακόμα περισσότερο».

«Νομίζω», πρόσθεσε, «ότι η επιτυχία της Ρόδης δείχνει σε ένα βαθμό και την προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και πολλά χρόνια στο ΕΚ από τους έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων για την όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας».

Ο κ. Αντώνης Τρακατέλλης, η θητεία του οποίου ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μόλις έληξε, δήλωσε από την πλευρά του:

«Η επιτυχία είναι μεγάλη. Η αντιπροσωπεία η δική μας αλλά και γενικότερα οι έλληνες ευρωβουλευτές έχουν παράδοση στο ΕΚ και έχουν υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις με μεγάλη επιτυχία. Να σας θυμίσω Λαμπρία, Αναστασόπουλο, Αυγερινό, εγώ ήμουν στην προηγούμενη θητεία αντιπρόεδρος, τώρα είναι η Ρόδη, εύχομαι κάθε επιτυχία και πιστεύω ότι θα πάει πάρα πάρα πολύ καλά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή