Η Λίβερπουλ κινδυνεύει με κυρώσεις για «ψευδώς θετικά αποτελέσματα» Covid-19

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 12:43
UPD:13:24
REUTERS/PETER POWELL
A- A A+

Η αγγλική Football League δέχεται πιέσεις από αγγλικούς συλλόγους να διερευνήσει γιατί οι παίκτες της Λίβερπουλ βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 πριν την αναβολή του πρώτου αγώνα του ημιτελικού του Carabao Cup με την Άρσεναλ και στη συνέχεια αρνητικοί.

Στις 6 Ιανουαρίου, ο σύλλογος του Άνφιλντ ανέφερε έναν «ταχέως αυξανόμενο αριθμό» κρουσμάτων COVID-19 στην EFL, η οποία ενήργησε σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες αναβάλλοντας τον αγώνα.

Οι «Κόκκινοι» αντιμετώπισαν ερωτήματα σχετικά με την έκταση της πρόσφατης επιδημίας τους. Σύμφωνα με το The Athletic, η EFL έχει πιεστεί από καταγγελίες από ορισμένους συλλόγους γι΄ αυτές τις αναβολές.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, προπονητής του συλλόγου, παραδέχτηκε ότι όλα τα θετικά τεστ, εκτός από ένα, ήταν αρνητικά στις επαναλήψεις τους που έγιναν τις επόμενες ημέρες.

Ο πρώτος γύρος των ράπιντ τεστ είχε δείξει μια σειρά θετικών περιπτώσεων, που επιβεβαιώθηκαν από μεταγενέστερα μοριακά επιχρίσματα (PCR), τα οποία πραγματοποιήθηκαν από ανεξάρτητο εργαστήριο. Αντίθετα, ο τρίτος δοκιμαστικός γύρος, που διεξήχθη μετά την αναβολή του αγώνα, είχε αναδείξει τη θετικότητα ενός μόνο παίκτη: του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Η διοργανώτρια αρχή είναι έτοιμη να ανοίξει έρευνα για την κατάσταση, που δυνητικά θα μπορούσε να έχει για τη Λίβερπουλ σοβαρές συνέπειες. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις