Παπαρήγα: «Ύποπτη η φιλολογία περί διαλυμένης αστυνομίας»

«Θα οδηγήσει στη δημιουργία ειδικών σωμάτων καταστολής»
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 15:37
A- A A+

Στους εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας πρέπει να αποδοθούν αυτά που με τις υποσχέσεις της η κυβέρνηση τους χρωστάει, τόνισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τα προεδρεία των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το κόμμα της συμφωνεί οι προσλήψεις να γίνονται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, «στο βαθμό που βεβαίως με αυτές ενισχύεται, η ασφάλεια, η καταπολέμηση της κοινωνικής εγκληματικότητας», όπως είπε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματός της με την προσπάθεια που γίνεται για την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας, χαρακτηρίζοντας ύποπτη τη φιλολογία που αναπτύσσεται -όπως επεσήμανε- το τελευταίο διάστημα ότι δεν υπάρχει αστυνομία και ότι όλα είναι διαλυμένα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, «όλα αυτά οδηγούν στη δημιουργία ιδιαίτερων σωμάτων, είτε παραστρατιωτικών, είτε παρααστυνομικών, που δεν θα έχουν σχέση με την προστασία από την κοινωνική εγκληματικότητα, αλλά θα παίζουν ρόλο κατασταλτικό και θα οδηγήσουν σε καταστάσεις εξαιρετικά ακραίες».

«Η κοινωνική εγκληματικότητα», παρατήρησε, «ή φαινόμενα τέτοιας εγκληματικότητας δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή πουθενά και σε καμία χώρα του κόσμου, αλλά και σε κανένα κοινωνικό σύστημα, δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω της καταστολής».

Όσον για το θέμα των καμερών που έχει έρθει στο προσκήνιο μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, η γ.γ. του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη ότι η παρακολούθηση μέσω καμερών ήταν ένας στρατηγικός στόχος που έψαχνε κάθε φορά την ευκαιρία για να υλοποιηθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή