Αντιδράσεις για τα γυρίσματα ερωτικής ταινίας κάτω από την Ακρόπολη

Λίνα Μενδώνη: «Παράνομο γύρισμα, θα αποδοθούν ευθύνες»
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 18:55
UPD:18:55
A- A A+

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ερασιτεχνική μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Ξεπαρθενών», η οποία γυρίστηκε κάτω από την Ακρόπολη.

Η ταινία έχει προκαλέσει αντιδράσεις δεδομένου ότι καταπατά κάθε οφειλόμενο σεβασμό απέναντι σε έναν ιερό αρχαιολογικό χώρο γι' αυτό και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προανήγγειλε προκαταρκτική εξέταση.

Οι δημιουργοί της ταινίας, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, ισχυρίζονται πως  «η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς εμπορικούς σκοπούς και στόχο της αποτελεί το μοίρασμα του έργου με ανθρώπους και ομάδες που το επιθυμούν».

Η επίμαχη ερωτική σκηνή της ταινίας, μεταξύ δύο ανδρών, που διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα, πιθανότατα έχει γυριστεί με μικρή συσκευή προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή από τους αρχαιοφύλακες καθώς, όπως είναι γνωστό, απαγορεύονται τα γυρίσματα στους αρχαιολογικούς χώρους αν δεν έχει δοθεί άδεια από το αρμόδιο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Στον ίδιο σκοπό, προφανώς, εξυπηρετεί και ο ανθρώπινος κλοιός που έχει σχηματίσει η υποτιθέμενη παρέα του ζευγαριού γύρω του την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης καλύπτοντας το οπτικό πεδίο. Σε άλλες σκηνές, ωστόσο, έχουν καταγραφεί να κινούνται επισκέπτες εντός τους αρχαιολογικού χώρου ενώ μέλη της παρέας που παίζουν στην ταινία ανεμίζουν τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώ αναφέρεται επίσης πως «με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες».

 

Προτεινόμενα για εσάς