ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Μανιατάκης έσπευσε να εγκαταλείψει πρώτος το βυθιζόμενο σκάφος της ΔΕΗ»

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 18:03
A- A A+

«Ο κ. Δ.Μανιατάκης, μπροστά στο διαφαινόμενο ναυάγιο, έσπευσε να εγκαταλείψει πρώτος το βυθιζόμενο σκάφος της ΔΕΗ», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Εύβοιας και εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Πιπεργιάς, με αφορμή την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.

«Ο κ. Σιούφας, στην προσπάθειά του να αποκρύψει τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει τη ΔΕΗ οι κυβερνητικές επιλογές και να υποβαθμίσει τους λόγους παραίτησης του κ. Μανιατάκη, την απέδωσε στην αδυναμία του να λύσει, την γνωστή πλέον ως "εξίσωση Σιούφα": επιβάρυνση από τα καύσιμα - χαμηλή τιμολογιακή πολιτική - υψηλές αμοιβές στους εργαζόμενους. Κάλεσε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ, αντί να επιτίθεται στην κυβέρνηση, να προσπαθήσει να λύσει την εξίσωση αυτή, για να τον διευκολύνει στο έργο του. Η εξίσωση, όμως, αυτή, με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και τις λανθασμένες παραμέτρους που επικαλείται, είναι αδύνατο να επιλυθεί και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη ΔΕΗ σε χρεοκοπία», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ.Πιπεργιάς.

«Ο κ. Μανιατάκης δεν παραιτήθηκε. Τον παραίτησαν είτε για να του φορτώσουν στην συνέχεια την οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ Α.Ε. που μεθοδικά ετοιμάζουν και για την οποία είναι απόλυτα συνυπεύθυνος μιας και είχε πιει το αμίλητο νερό για όσα συνέβαιναν, είτε για να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία δεν θέλουν διαγωνισμούς, αλλά απευθείας αναθέσεις έργων», επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η παράταξη ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή