Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 15:27
UPD:15:28
AFP/NELSON ALMEIDA
A- A A+

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου δήλωσε την Τετάρτη ότι έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο, δύο ημέρες αφότου εισήχθη εσπευσμένα για επείγουσα θεραπεία λόγω μερικής απόφραξης του εντέρου.

«Πήρα άδεια να φύγω τώρα. Σας ευχαριστώ όλους», έγραψε στο Twitter ο 66χρονος πρόεδρος μαζί με μια φωτογραφία του να αναβοσβήνει, περιτριγυρισμένος από τους γιατρούς του στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο όπου εισήχθη τη Δευτέρα.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε ότι ο Μπολσονάρου θα δώσει συνέντευξη Τύπου πριν φύγει.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ππαρουσίασε πόνους στην κοιλιά κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς στην παραλία στη νότια πολιτεία Santa Catarina και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Vila Nova Star νωρίς τη Δευτέρα στο προεδρικό αεροσκάφος.

Ήταν το τελευταίο σε μια σειρά προβλημάτων υγείας από τότε που ο ακροδεξιός ηγέτης μαχαιρώθηκε στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2018 που τον έφερε στην εξουσία.

Έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις που προέρχονται από το μαχαίρι του σε προεκλογική συγκέντρωση τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν τον μαχαίρωσε ένας άνδρας που ισχυρίστηκε ότι ακολουθούσε τις εντολές του Θεού και ο οποίος αργότερα κρίθηκε διανοητικά ανίκανος να δικαστεί.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος είναι επιδέξιος στο να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πυροδοτήσει τη βάση του, συνέχισε τη δραστηριότητά του στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, δημοσιεύοντας αναρτήσεις στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το TikTok.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή