«Ναι» της UEFA για αγώνες της Premier League σε βραδιές Champions League

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 17:00
UPD:17:04
A- A A+

Η UEFA επιβεβαίωσε ότι οι αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ που έχουν αναβληθεί λόγω της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού θα μπορούν να διεξαχθούν σε βραδιές διεξαγωγής αναμετρήσεων του φετινού Champions League.

Το αναφέρουν οι Times, υπενθυμίζοντας ότι η Covid-19 έχει αναγκάσει τους αγγλικούς συλλόγους να αναβάλουν 18 αγώνες μέχρι τώρα.

Οι οδηγίες της UEFA συνήθως απαγορεύουν τον προγραμματισμό αγώνων που ισχύουν για τα εγχώρια πρωταθλήματα σε συνδυασμό με εκείνους των ευρωπαϊκών Κυπέλλων (για ζητήματα τηλεοπτικών δικαιωμάτων), αλλά τώρα οι αξιωματούχοι έχουν κάνει γνωστό ότι θα εξετάσουν αυτό το ενδεχόμενο κατά περίπτωση, όταν δεν θα είναι δυνατό να βρεθεί άλλη ημερομηνία.

«Η UEFA γνωρίζει τις δυσκολίες της κατάστασης και ότι το πρόγραμμα των αγώνων επηρεάζεται έντονα από την Covid. Ως γενική αρχή ισχύει το μνημόνιο συνεννόησης, αλλά φυσικά θα συζητήσουμε αυτό το πρόβλημα με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να βρεθεί μια φιλική λύση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή θα χαιρετιστεί με ικανοποίηση από την Πρέμιερ Λιγκ και τους συλλόγους της, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να επαναπρογραμματίζουν κάποιες αναβολές για το τέλος αυτού του μήνα, ενώ αυτό το άνοιγμα από την UEFA σίγουρα θα διευκολύνει και θα αποσυμφορήσει την κατάσταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις