Ψηφίστηκε και επί των άρθρων ο νέος ΚΟΚ

Κριτική Λιάπη για τη στάση της αντιπολίτευσης
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 18:30
A- A A+

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων ο νέος ΚΟΚ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Απαντώντας επικρίσεις για την αύξηση του ύψους των προστίμων, ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, κάλεσε όσους αντιδρούν να κοστολογήσουν δημοσίως τη ζωή των παιδιών που κυκλοφορούν στους δρόμους. «Η σημερινή εικόνα για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας δεν είναι μόνο απογοητευτική. Είναι θλιβερή και πρέπει να αλλάξει», σημείωσε ο κ. Λιάπης.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών παρατήρησε ότι η μη ομόφωνη στάση της Βουλής απέναντι στο νέο ΚΟΚ στερεί από τον πολίτη την πεποίθηση ότι η Πολιτεία σύσσωμη μεριμνά για το δικό του καλό. «Με μία ομόφωνη στάση θα αφυπνίζαμε το γνωστό φιλότιμο του Έλληνα, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα στηρίξει έμπρακτα τις αποφάσεις μας». «Λυπάμαι», πρόσθεσε ο κ. Λιάπης, «γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρασύρθηκαν στην στείρα λογική "αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση" και δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και της εθνικής ανάγκης, όπως κάναμε εμείς το 1999, στο Ν/Σ του ΠΑΣΟΚ περί του ΚΟΚ, τότε που η ΝΔ ως αντιπολίτευση το υπερψήφισε».

Όσο αφορά τη συζήτηση για τη χρήση κινητών τηλεφώνων την ώρα της οδήγησης και το κατά πόσο επιτρέπεται αν χρησιμοποιείται hands free ή blue tooth, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ ¶ρης Σταθάκης παρατήρησε ότι «δεν είναι το χέρι που απασχολούμε (με το τηλέφωνο), αλλά το μυαλό μας που απασχολούμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή