Στην Αγκυρα τη Δευτέρα ο Πρόντι για διήμερη επίσκεψη

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007 13:12
A- A A+

Διήμερη επίσκεψη στην ¶γκυρα θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, όπου θα έχει συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία κυρίως για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη τουρκική πηγή.

Ο κ. Πρόντι θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς επίσης με τον πρόεδρο Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ και με τον πρόεδρο του τουρκικού Κοινοβουλίου Μπουλέντ Αρίντζ, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι οι ευρώ-τουρκικές σχέσεις, οι πολιτιστικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με την Ιταλία και το Κυπριακό.

Την Τρίτη, ο ιταλός πρωθυπουργός θα παρευρεθεί μαζί με τον Ερντογάν στα εγκαίνια της σήραγγας του Μπολού, η οποία κατασκευάσθηκε από ιταλική εταιρία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την ¶γκυρα με την Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια ημέρα, ο Πρόντι θα πάρει μέρος σε συνάντηση επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη με θέμα την τούρκο-ιταλική προσέγγιση με την προοπτική της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή